Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Löktäckt ungspannkaka

Denna läckra ugnspannkaka har ett täcke av rödlök, purjolök och smulad fetaost. Den löktäckta ugnspannkakan tillagar du på under 45 minuter och den blir lätt en ny favorit när det ska lagas pannkaka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt saltet.
  3. Häll smeten i en lätt smord långpanna, ca 30 x 40 cm (för 4 port). Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
  4. Skala och skiva rödlöken. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs de båda löksorterna i oljan i en stekpanna några min.
  5. Fördela lökfräs, smulad fetaost och kapris på pannkakan. Grädda ytterligare ca 10 min.
  6. Servera pannkakan skuren i bitar med en blandad sallad till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 rödlökar
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 150 g fetaost
  • 3 msk kapris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?