Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Ugnspannkaka med tomat och oregano

Ett riktigt smarrigt recept på ugnspannkaka med tomat och oregano. Ugnspannkakan passar utmärkt att servera till både lunch och middag och är riktigt god och mättande.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en liten långpanna med margarin (20 x 30 cm, för 4 port).
  3. Vispa sönder äggen lätt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och hela mängden mjöl. Vispa till en slät smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och saltet.
  4. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Skölj och skiva tomaterna. Strö hälften av osten över pannkakan. Täck med tomatskivorna, strö över örtkryddan och resten av osten. Grädda ytterligare 10-15 minuter.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot naturligt glutenfri fin mix.
Gör mjölkprotein- och laktosfri: välj mjölkfritt flytande margarin och havre- eller sojabaserad dryck i stället för mjölk. Använd finriven sojabaserad mjölkfri ost.

Tips

Gott att servera vitkålssallad med rivna morötter till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk flytande margarin
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 - 7 tomater
  • 2 - 2 1/2 dl riven mager ost (max 17%)
  • 1 tsk oregano
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer