Ålandspannkaka

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
5
Ålandspannkaka

Den åländska pannkakan görs traditionellt på mannagryn och kryddas med kardemumma. Den serveras vanligtvis med rårörda bär eller sylt, helst gjord på plommon, och såklart – vispgrädde! 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Ålandspannkaka

Ingredienser

4-6 portioner
1 l mjölk (3%)
1 dl mannagryn
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk mortlade kardemummakärnor
3 ägg
1 dl strösocker
25 g smör

Plommonkompott

150 g torkade katrinplommon
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 kanelstång

Till servering

vispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott, men inte riktigt så nyttig som man skulle önska

Stefan

2024-09-24

Såååå god!!!! Som efterrätt

Alva

2024-07-07

Ok som en efterrätt men som lunch var den för söt.

Sara

2024-04-27

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett17 g
Salt1.4 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Rotfruktslåda
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelsnäcka
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelsnurror
Betyg 4.7 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsgröt på mannagryn
Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön ugnspannkaka
Betyg 2.9 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hasselnötspannkaka
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga