Ålandspannkaka

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
5
Ålandspannkaka

Den åländska pannkakan görs traditionellt på mannagryn och kryddas med kardemumma. Den serveras vanligtvis med rårörda bär eller sylt, helst gjord på plommon, och såklart – vispgrädde! 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Ålandspannkaka

Ingredienser

4-6 portioner
1 l mjölk (3%)
1 dl mannagryn
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk mortlade kardemummakärnor
3 ägg
1 dl strösocker
25 g smör

Plommonkompott

150 g torkade katrinplommon
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 kanelstång

Till servering

vispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott, men inte riktigt så nyttig som man skulle önska

Stefan

2024-09-24

Såååå god!!!! Som efterrätt

Alva

2024-07-07

Ok som en efterrätt men som lunch var den för söt.

Sara

2024-04-27

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett17 g
Salt1.4 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Grön ugnspannkaka
Betyg 2.9 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktslåda
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotspannkaka med purjo och bacon
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm äppelmust
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnspannkaka med palsternacka
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelsnäcka
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga