Ålandspannkaka

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
3
Ålandspannkaka

Den åländska pannkakan görs traditionellt på mannagryn och kryddas med kardemumma. Den serveras vanligtvis med rårörda bär eller sylt, helst gjord på plommon, och såklart – vispgrädde! 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Ålandspannkaka

Ingredienser

4-6 portioner
1 l  mjölk (3%)
1 dl  mannagryn
3/4 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1 tsk  mortlade kardemummakärnor
3   ägg
1 dl  strösocker
25 g  smör

Plommonkompott

150 g  torkade katrinplommon
3 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
1   kanelstång

Till servering

vispad grädde

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och grädde.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Ok som en efterrätt men som lunch var den för söt.

Sara

2024-04-27

Vad menas med 3 st Vatten? 3 msk? 3 dl? Tacksam för ett förtydligande/ Sigrid

Sigrid

2024-04-25

Tack Sigrid för din fråga! Det underlättar ju onekligen att veta hur mycket vatten :) Nu har vi uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-04-26

Tar lång tid för det att svalna. Måste ner under ca 50 grader så att inte äggen tillagas vid nerblandning

Simon

2024-04-21

Näringsvärde per portion

Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett17 g
Salt1.4 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Rotfruktslåda
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelsnäcka
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelsnurror
Betyg 4.6 av 5.
92 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm äppelmust
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hasselnötspannkaka
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga