Ålandspannkaka
Den åländska pannkakan görs traditionellt på mannagryn och kryddas med kardemumma. Den serveras vanligtvis med rårörda bär eller sylt, helst gjord på plommon, och såklart – vispgrädde!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
4-6 portioner
1 l mjölk (3%)
1 dl mannagryn
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk mortlade kardemummakärnor
3 ägg
1 dl strösocker
25 g smör
Plommonkompott
150 g torkade katrinplommon
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 kanelstång
Till servering
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett17 g
Salt1.4 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g
Kommentarer
Mycket gott, men inte riktigt så nyttig som man skulle önska
Stefan
2024-09-24Såååå god!!!! Som efterrätt
Alva
2024-07-07Ok som en efterrätt men som lunch var den för söt.
Sara
2024-04-27