Dutch baby – ugnspannkaka med blåbär

11
5
Dutch baby – ugnspannkaka med blåbär

Dutch baby är namnet på en fluffig ugnspannkaka, här ett recept där vi gör pannkakan med blåbär. Servera ugnspannkakan tillsammans med lönnsirap till efterrätt, frukost eller brunch!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Dutch baby – ugnspannkaka med blåbär

Ingredienser

2-4
3
ägg
1.5 dl
mjölk (3%)
1.25 dl
vetemjöl
0.5 tsk
salt
1.5 msk
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
2 dl
frysta eller färska blåbär
1 tsk
majsstärkelse
2 msk
smör

Till servering

lönnsirap

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och mjölk.

Näringsvärdet är beräknat utan lönnsirap och för 2 portioner.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna med vispad grädde eller yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Beatrice

10/13/2020

Hej! Jag hade en halv burk kokosmjölk som jag behövde bli av med så jag använde det istället för mjölk. Det blev jättegott! Bea

Alva

9/9/2020

Finns det något att byta ut äggen mot?

Redaktionen ICAse

9/9/2020

Hej Alva! Det är tyvärr inget vi har provlagat men det kan funka med äggersättning eller kikärtsspad. Om du testar så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina

Elisabet

9/1/2020

Mycket god med frasig fluffig kant. Lätt att göra men mer lagom för två än fyra personer.

Redaktionen ICAse

9/1/2020

Hej Elisabet! Tack för din kommentar och vad kul att höra att du tyckte om pannkakan! Vi har nu ändrat antalet portioner till 2-4. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2008 KJ / 480 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept