Ljummen sallad med broccoli, bönor, pärlcous-cous och avokadodressing

En sallad fulladdad med gröna blad, broccoli och bönor ger en rejäl vitaminboost. Och givetvis rostar du hela broccolin - den mjälla stjälken är en riktig delikatess. Det är bara att skala av det sega skalet. Servera salladen ljummen som en grön middagsrätt.

Ingredienser
Broccoli
Avokadokräm
Bönor
Till servering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och byt ut getosten eller fetaosten mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut getost eller fetaost mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer