Ljummen sallad med broccoli, bönor, pärlcous-cous och avokadodressing

6
0
Ljummen sallad med broccoli, bönor, pärlcous-cous och avokadodressing

En sallad fulladdad med gröna blad, broccoli och bönor ger en rejäl vitaminboost. Och givetvis rostar du hela broccolin - den mjälla stjälken är en riktig delikatess. Det är bara att skala av det sega skalet. Servera salladen ljummen som en grön middagsrätt.

Skriv ut
Ljummen sallad med broccoli, bönor, pärlcous-cous och avokadodressing

Ingredienser

4 portioner
4
port pärlcouscous

Broccoli

2
broccoli (à 250 g)
2 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar

Avokadokräm

1
avokado
1
citron
2 dl
gräddfil
1/2 msk
olivolja

Bönor

150 g
haricots verts (bönor)
150 g
sockerärtor
65 g
babyspenat
65 g
röd mangold
100 g
getost eller fetaost

Till servering

bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och byt ut getosten eller fetaosten mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut getost eller fetaost mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2248 KJ / 537 kCal
Fett 27.5 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 46.7 g
Protein 20.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept