Ljummen sallad med broccoli, bönor, pärlcous-cous och avokadodressing

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Ljummen sallad med broccoli, bönor, pärlcous-cous och avokadodressing

En sallad fulladdad med gröna blad, broccoli och bönor ger en rejäl vitaminboost. Och givetvis rostar du hela broccolin - den mjälla stjälken är en riktig delikatess. Det är bara att skala av det sega skalet. Servera salladen ljummen som en grön middagsrätt.

Ljummen sallad med broccoli, bönor, pärlcous-cous och avokadodressing

Ingredienser

4 portioner
4 port pärlcouscous

Broccoli

2 broccoli (à 250 g)
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Avokadokräm

1 avokado
1 citron
2 dl gräddfil
1/2 msk olivolja

Bönor

150 g haricots verts (bönor)
150 g sockerärtor
65 g babyspenat
65 g röd mangold
100 g getost eller fetaost

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2248 KJ / 537 kCal
Fett27.5 g
Salt1.5 g
Kolhydrater46.7 g
Protein20.8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Färskkorv med pärlcouscous och kryddig yoghurt
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscoussallad med mynta, melon och feta
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebab med varm sallad på pärlcouscous
Betyg 4.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillostsallad med pärlcouscous
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köfte med morots- och mandelsallad
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel med couscoussallad
Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga