Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen sallad med broccoli, bönor, pärlcous-cous och avokadodressing

En sallad fulladdad med gröna blad, broccoli och bönor ger en rejäl vitaminboost. Och givetvis rostar du hela broccolin - den mjälla stjälken är en riktig delikatess. Det är bara att skala av det sega skalet. Servera salladen ljummen som en grön middagsrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Broccoli: Skär bort ca 1/2 cm av nedre delen på broccolistjälkarna. Skala stjälkarna. Dela hela broccolin i 2 delar på längden.
  4. Lägg broccolihalvorna i en ugnssäker form. Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Avokadokräm: Dela avokadon, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet och lägg i en bunke. Riv det yttersta skalet av citronen. Tillsätt citronskal, gräddfil och olivolja i bunken och mosa ihop till en kräm. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  6. Bönor: Ansa och koka bönorna i saltat vatten 3-4 minuter, låt sockerärterna koka med när det årterstår 1 minut av koktiden. Låt rinna av i ett durkslag.
  7. Lägg spenat och mangold på ett serveringsfat, lägg på rostad broccoli, couscous, bönor och sockerärter. Smula över getosten och ringla på avokadodressingen.
  8. Till servering: Servera med bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och byt ut getosten eller fetaosten mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut getost eller fetaost mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pärlcouscous
Broccoli
  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Avokadokräm
  • 1 avokado
  • 1 citron
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 msk olivolja
Bönor
  • 150 g haricots verts
  • 150 g sockerärtor
  • 65 g babyspenat
  • 65 g röd mangold
  • 100 g getost eller fetaost
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2248 kJ / 537 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer