Merguez med betor och getostkräm
Smakrik merguez får sällskap av apelsinmarinerade gulbetor med rödlök. Betsalladen tillför både syrlighet och fräschör och balanseras upp av potatis, getostkräm och mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Betsallad
500 g gulbetor
saft och skal av 1/2 apelsin
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 rödlök
Getostkräm
100 g getost
2 dl matyoghurt
salt
peppar
500 g merguez
2 tsk smör
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2992 KJ / 715 kCal
Fett38 g
Salt2.33 g
Kolhydrater59 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer