Merguez med betor och getostkräm

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Merguez med betor och getostkräm

Smakrik merguez får sällskap av apelsinmarinerade gulbetor med rödlök. Betsalladen tillför både syrlighet och fräschör och balanseras upp av potatis, getostkräm och mangold.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Merguez med betor och getostkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Betsallad

500 g gulbetor
saft och skal av 1/2 apelsin
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 rödlök

Getostkräm

100 g getost
2 dl matyoghurt
salt
peppar
500 g merguez
2 tsk smör
65 g röd mangold

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2992 KJ / 715 kCal
Fett38 g
Salt2.33 g
Kolhydrater59 g
Protein28 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Couscous royal med merguez och kyckling
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotspasta med chorizo och mandel
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Timjangravat lammspett
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade lammkotletter, merguez och paprikor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Merguez med ugnspotatis och gurkyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad sötpotatis med merguez och olivsallad
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga