Merguez med betor och getostkräm

Smakrik merguez får sällskap av apelsinmarinerade gulbetor med rödlök. Betsalladen tillför både syrlighet och fräschör och balanseras upp av potatis, getostkräm och mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Ingredienser
Betsallad
Getostkräm
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut getosten mot laktosfri fetaost. Använd matyoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut getosten. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer