Merguez med betor och getostkräm

2
0
Merguez med betor och getostkräm

Smakrik merguez får sällskap av apelsinmarinerade gulbetor med rödlök. Betsalladen tillför både syrlighet och fräschör och balanseras upp av potatis, getostkräm och mangold.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Merguez med betor och getostkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Betsallad

500 g
gulbetor
saft och skal av 1/2
apelsin
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
1/2
rödlök

Getostkräm

100 g
getost
2 dl
matyoghurt
-
salt
-
peppar
500 g
merguez
2 tsk
smör
65 g
röd mangold

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut getosten mot laktosfri fetaost. Använd matyoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut getosten. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2992 KJ / 715 kCal
Fett 38 g
Salt 2.33 g
Kolhydrater 59 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept