Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pärlcouscous med ärtcème och korv

Enkel och snabblagad maträtt med lekfull pärlcouscous och korv. Till de stekta lamm- och prinskorvarna serveras ärtor som mixats tillsammans med créme fraiche, olja, salt och peppar till en läcker och färgglad ärtcréme. Duka fram korven med pärlcouscous, ärtcréme och mangold.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ärtcrème: Häll ärterna i en sil eller durkslag och spola dem i ljummet vatten tills de tinar. Låt dem rinna av ordentligt.
  3. Häll ärterna i en bunke och mixa dem med stavmixer tillsammans med crème fraiche och olivolja. Krydda med salt och peppar. 
  4. Korv: Stek korven runtom i olja i en stekpanna ca 8 minuter på medelvärme.
  5. Till servering: Servera couscousen med korv, ärtcrème och mangold.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smaka gärna av ärtcrèmen med lime eller citron och spiskummin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl pärlcouscous
Ärtcrème
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Korv
  • 1 förp lammkorv (à 240 g)
  • 1 förp prinskorv (à 240 g)
  • 1 tsk olja
Till servering
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2584 kJ / 615 kCal