Pärlcouscous med ärtcème och korv

73
4
Pärlcouscous med ärtcème och korv

Enkel och snabblagad maträtt med lekfull pärlcouscous och korv. Till de stekta lamm- och prinskorvarna serveras ärtor som mixats tillsammans med créme fraiche, olja, salt och peppar till en läcker och färgglad ärtcréme. Duka fram korven med pärlcouscous, ärtcréme och mangold.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015

Pärlcouscous med ärtcème och korv

Ingredienser

4 portioner
4 dl
pärlcouscous

Ärtcrème

250 g
frysta gröna ärtor
1 dl
crème fraiche
1 msk
olja
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Korv

1
förp lammkorv (à 240 g)
1
förp prinskorv (à 240 g)
1 tsk
olja

Till servering

1/2
påse röd mangold (à 65 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaka gärna av ärtcrèmen med lime eller citron och spiskummin.

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentarer

Louise

2015-12-17

Detta var en av de sämsta rätterna vi har fått i kassarna....

Lina

2015-12-16

ta INTE bort lammkött! mums!! :D

Redaktionen

2015-12-16

Hej Kristina! Tråkigt att ni inte gillar lammkorven. Vi försöker göra en så varierad kasse vi bara kan och tyvärr faller inte alltid allting alla i smaken. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2584 KJ / 615 kCal
Fett 31 g
Salt 5.3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept