Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Couscoussallad med mynta, melon och feta

Om du inte har testat kombinationen fetaost och melon än så är det hög tid för det! Det söta gifter sig utmärkt med det salta, och ihop med färsk mynta och krispiga grönsaker blir denna rätt en storfavorit när sommarvärmen har smugit sig fram!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll kikärtorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva löken. Plocka myntabladen och skär melonen i tärningar.
  4. Blanda kikärtor, paprika, lök, mynta, melon och spenat. Pressa över juice från limen och ringla över olivoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i couscousen.
  5. Smula fetaosten över salladen och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Tips

Koka gärna couscousen med en grönsaksbuljongtärning i vattnet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pärlcouscous
  • 380 g kokta kikärter
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 kruka mynta
  • 1/2 galiamelon
  • 65 g babyspenat
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 150 g fetaost

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2517 kJ / 601 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept