Couscoussallad med mynta, melon och feta
Om du inte har testat kombinationen fetaost och melon än så är det hög tid för det! Det söta gifter sig utmärkt med det salta, och ihop med färsk mynta och krispiga grönsaker blir denna rätt en storfavorit när sommarvärmen har smugit sig fram!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port pärlcouscous
380 g kokta kikärtor
1 röd paprika
1 rödlök
1 kruka mynta
1/2 galiamelon
65 g babyspenat
1 lime
2 msk olivolja
salt
peppar
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 601 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater83 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
MUMS MUMS MUMS, perfektion!
Linda
2021-05-30Fräsch med mynta och lime.
Petra
2020-05-16