Couscoussallad med mynta, melon och feta

4
1 Klimatsmart
Couscoussallad med mynta, melon och feta

Om du inte har testat kombinationen fetaost och melon än så är det hög tid för det! Det söta gifter sig utmärkt med det salta, och ihop med färsk mynta och krispiga grönsaker blir denna rätt en storfavorit när sommarvärmen har smugit sig fram!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019

Couscoussallad med mynta, melon och feta

Ingredienser

4 portioner
4
port pärlcouscous
380 g
kokta kikärter
1
röd paprika
1
rödlök
1
kruka mynta
1/2
galiamelon
65 g
babyspenat
1
lime
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
150 g
fetaost

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Koka gärna couscousen med en grönsaksbuljongtärning i vattnet.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Petra

5/16/2020

Fräsch med mynta och lime.

Näringsvärde per portion

Energi 2517 KJ / 601 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 83 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept