En ljuvlig middag med smak av mellanöstern! Pärlcouscous, moghrabiah eller libanesisk couscous är stora som ärtor. Här kokas den i buljong och paprikapulver för en ännu fylligare smak. Kebaben gör du på nötfärs och kryddas med spiskummin och sambal oelek. En varm sallad och kall vitlöksröra till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller ris eller quinoa. Använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Var kan man köpa pärlcouscous?
Britt-marie
2020-07-01Hej Britt-Marie! Pärlcouscous finns i välsorterade ICA-butiker. Prata med din ICA-handlare om de kan ta in dem i sitt sortiment. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-02Jättegott Tog mer spenat (200-grams påse) och stekt upp en Halloumi i tärningar då dottern inte äter kött. Kommer att återkomma ofta!
Susanne
2016-07-11