Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kebab med varm sallad på pärlcouscous

En ljuvlig middag med smak av mellanöstern! Pärlcouscous, moghrabiah eller libanesisk couscous är stora som ärtor. Här kokas den i buljong och paprikapulver för en ännu fylligare smak. Kebaben gör du på nötfärs och kryddas med spiskummin och sambal oelek. En varm sallad och kall vitlöksröra till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärningar och paprikapulver i vattnet.
  3. Kebab: Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla någon minut. Blanda ströbrödsblandningen med färs, salt och kryddor. Forma till avlånga kebaber. Bryn dem runt om i hälften av oljan. Lägg kebaberna i en ugnssäker form. Sätt in den mitt i ugnen och stek ca 10 minuter.
  4. Sallad: Spola sojabönorna under ljummet vatten och låt dem rinna av. Skala och klyfta löken. Stek den i resten av oljan tills den får lite färg. Vänd ner spenaten och sojabönorna och låt det bli varmt. Ta upp och lägg på en tallrik.
  5. Yoghurt: Pressa ner vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner lökfräset i couscousen. Servera med kebab och yoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller ris eller quinoa. Använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pärlcouscous
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 msk paprikapulver
Kebab
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
Sallad
  • 250 g sojabönor
  • 1 rödlök
  • 65 g babyspenat
Yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2793 kJ / 668 kCal