Kebab med varm sallad på pärlcouscous
En ljuvlig middag med smak av mellanöstern! Pärlcouscous, moghrabiah eller libanesisk couscous är stora som ärtor. Här kokas den i buljong och paprikapulver för en ännu fylligare smak. Kebaben gör du på nötfärs och kryddas med spiskummin och sambal oelek. En varm sallad och kall vitlöksröra till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pärlcouscous
2 kycklingbuljongtärningar
1 msk paprikapulver
Kebab
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
Sallad
250 g sojabönor
1 rödlök
65 g babyspenat
Yoghurt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2793 KJ / 668 kCal
Fett21.1 g
Kolhydrater69.6 g
Protein44.9 g
Kommentarer
Ett mycket gott och spännande recept.
Miranda
2023-05-25Var kan man köpa pärlcouscous?
Britt-marie
2020-07-01Hej Britt-Marie! Pärlcouscous finns i välsorterade ICA-butiker. Prata med din ICA-handlare om de kan ta in dem i sitt sortiment. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-02Jättegott Tog mer spenat (200-grams påse) och stekt upp en Halloumi i tärningar då dottern inte äter kött. Kommer att återkomma ofta!
Susanne
2016-07-11