Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Ljummen potatissallad med avokado och räkor

En snabb, ljummen potatissallad gör du på sommarpotatis som har kort koktid. Krämig avokado samt fräsch och söt tomat blandas med de ljumma potatisarna. På toppen lägger du fräscha räkor och gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna om frysta används.
  2. Tvätta och koka potatisen.
  3. Skär tomaterna i klyftor. Dela, kärna och gröp ur avokadon. Skär den sedan i mindre bitar. 
  4. Skär gräslöken fint.
  5. Blanda potatis, avokado och tomater med oljan och krydda med salt och peppar. Strö över räkor och gräslök och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g sommarpotatis
  • 2 tomater
  • 2 avokado
  • 400 g skalade räkor
  • 20 g gräslök
Att ha hemma
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1660 kJ / 398 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept