Ljummen potatissallad med avokado och räkor
En snabb, ljummen potatissallad gör du på sommarpotatis som har kort koktid. Krämig avokado samt fräsch och söt tomat blandas med de ljumma potatisarna. På toppen lägger du fräscha räkor och gräslök.
Ingredienser
4 portioner
900 g sommarpotatis
2 tomater
2 avokado
400 g skalade räkor
20 g gräslök
Att ha hemma
1 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1660 KJ / 398 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater39 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag blandade potatisen i en dijonvinägrett innan jag blandade ihop det.
Annelie
2021-02-02Avocado är rätt långt ifrån klimatsmart. De odlas sällan i Sverige
Susanna
2019-10-09Fantastisk god
Gunilla
2019-07-11