Pasta med räkor och citronsås
En krämig räkpasta är sällan fel. Här spelar räkorna huvudperson som omges av en gräddig sås som smaksätts med syrlig citron och små gröna ärtor. Servera med al dente tagliatelle och toppa gärna med lite nymalen svartpeppar precis innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port tagliatelle (gärna tagliatelle)
250 g frysta gröna ärtor
skal och saft av 1/2 citron
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning
400 g frysta skalade räkor
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2045 KJ / 489 kCal
Fett11 g
Salt3.3 g
Kolhydrater61 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Originalrecept smakar typ ingenting, men trycker man i mer kryddor, mer buljong, vitlök och dill - så blev det helt ok!
Klara sofie
2023-11-27Gott med fryst dill och mer krydda. Vi blandade ihop allt då var det bra att såsen var lite tunn. Penne pasta tror vi oxå blir bättre. Garanterat lagas den igen men då lyxar vi tmed räkor i lag 😋
Gunilla
2023-11-27läste visst inte receptet så noga; tog en hel buljongtärning och en hel citron, hade ingen majsstärkelse utan fick ta potatismjöl och tyckte det blev lite väl platt så adderade en riven vitlöksklyfta. Väl vid bordet kryddade jag med chciliflakes också. Gott blev det!
Mia
2023-11-24