En krämig räkpasta är sällan fel. Här spelar räkorna huvudperson som omges av en gräddig sås som smaksätts med syrlig citron och små gröna ärtor. Servera med al dente tagliatelle och toppa gärna med lite nymalen svartpeppar precis innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2022
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott , fräscht o enkelt!
Marianne
2022-09-18Mycket gott. Men såsen var alldeles för lös i vårt tycke. Mer majsstärkelse behövs nog.
Ann-christin
2022-05-01Skulle önska att det var färre rätter med frysta räkor, kommer väldigt ofta i kassarna. Tycker även att citronen bör vara ekologisk, framförallt när skalet ska rivas i såsen.
Jeannie
2022-04-20