Ljummen frö- och grynsallad med grönsaker, kycklinglår och yoghurt

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Ljummen frö- och grynsallad med grönsaker, kycklinglår och yoghurt

Att boosta sin sallad med extra frön och gryn är ett smart sätt att maxa både mättnad och näring. Tillsammans med ugnsbakade kycklinglår, grönsaker och en krämig yoghurt är måltiden komplett.

Ljummen frö- och grynsallad med grönsaker, kycklinglår och yoghurt

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

ca 600 g  kycklinglårfilé
1 tsk  rapsolja
salt och svartpeppar

Grynsallad

4   port röd quinoamix
1   rödlök
2   tomater
1   röd paprika
1/2   blomkål
100 g  ärtskott

Till servering

1   kruka koriander
1   citron
2 dl  matyoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållet i quinoamixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktsofri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Fräs grönsakerna hastigt i lite olivolja innan de blandas med quinoan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1826 KJ / 435 kCal
Fett13 g
Salt0.4 g
Kolhydrater36 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kryddig kyckling med ajvaryoghurt
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sticky chicken med blomkål 
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling ”tikka masala” med sval raita
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoasallad med betor, fetaost och oregano
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tikka masala med ris och blomkål
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med kyckling
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga