Ljummen frö- och grynsallad med grönsaker, kycklinglår och yoghurt
Att boosta sin sallad med extra frön och gryn är ett smart sätt att maxa både mättnad och näring. Tillsammans med ugnsbakade kycklinglår, grönsaker och en krämig yoghurt är måltiden komplett.
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
ca 600 g kycklinglårfilé
1 tsk rapsolja
salt
svartpeppar
Grynsallad
4 port röd quinoamix
1 rödlök
2 tomater
1 röd paprika
1/2 blomkål
100 g ärtskott
Till servering
1 kruka koriander
1 citron
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1826 KJ / 435 kCal
Fett13 g
Salt0.4 g
Kolhydrater36 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer