Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Flygande Jakob med kokosmjölk, blomkål och cashewnötter

Retroklassiker med asiatiska smaker. Kyckling och banan får sällskap av kokosmjölk, blomkål och mango chutney. Byt ut kyckling mot till exempel paprika, morot och broccoli för att göra rätten vegetarisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Putsa och skär kycklingen i strimlor. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva bananerna.
  3. Bryn kycklingen i olja i en stor stekpanna/gryta 3–4 minuter. Krydda med salt. Tillsätt blomkål, vitlök, curry och tomatpuré och stek ytterligare ett par minuter.
  4. Häll på kokosmjölken och låt allt koka upp. Tillsätt mango chutney, bananer och limejuice. Häll över kyckling och sås i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Strö över nötter.
  5. Till servering: Servera med limeklyftor och basmatiris.

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på mango chutneyn. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g kycklinglårfilé
  • 1 blomkål (à ca 500 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 bananer
  • 1/2 msk curry
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
Till servering
  • basmatiris
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3475 kJ / 830 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept