Flygande Jakob med kokosmjölk, blomkål och cashewnötter
Retroklassiker med asiatiska smaker. Kyckling och banan får sällskap av kokosmjölk, blomkål och mango chutney. Byt ut kyckling mot till exempel paprika, morot och broccoli för att göra rätten vegetarisk.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g kycklinglårfilé
1 blomkål (à ca 500 g)
vitlöksklyftor
2 bananer
1/2 msk curry
3 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk mango chutney
1 msk färskpressad limejuice
1 dl rostade cashewnötter
1 msk olja
1 tsk salt
Till servering
basmatiris
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3475 KJ / 830 kCal
Fett40 g
Salt3.06 g
Kolhydrater75 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott!!! Använde lätt kokosmjölk istället för vanlig. Serverade med lokalodlade tomater och en riesling i glaset (Yoko). Kommer göras igen!
Anette
2024-05-09För en mer mättande och näringsrik vego variant så blanda i vegobitar, Oumph, Hälsans köks filébitar, stekt marinerad tofu eller kikärtor istället för bara paprika.
Jessica
2024-03-28Bytte ut kycklingen mot grillost, så gott!
Nina
2024-02-25