Sticky chicken med blomkål 

12
6
Sticky chicken med blomkål 

En klibbig men ack så god kyckling står på kvällens meny! Kycklingen blandas runt i kryddorna innan de steks i pannan. Här hälls även soja och sweet chilisås i för bästa tänkbara smak och konsistens. Lätt ugnsfriterad blomkål serveras även ihop med riset och solrosskotten!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2020

Sticky chicken med blomkål 

Ingredienser

4 portioner

Sticky chicken

600 g
kycklinglårfilé
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
spiskummin
1/2 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
oregano
1 msk
olja
1/2 dl
sweet chilisås
2 msk
vatten
2 msk
japansk soja

Blomkål

1 1/2 dl
mjölk
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
bakpulver
1/2
påse fryst blomkål (à 600 g)
4
port ris eller annat gryn
100 g
solrosskott

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Debbie

2020-03-28

Fantastiskt gott 😍

Carin

2020-02-06

Väldigt gott! Jag hade även i strimlad vitkål med kycklingen, blev krispigt och gott. Vi kokade bara blomkålen hastigt, både för att spara tid och kalorier;-).

Terese

2020-01-26

Jättegott! Men fick ha mkt mer kryddor vid paneringen.

Näringsvärde per portion

Energi 2342 KJ / 560 kCal
Fett 11 g
Salt 4 g
Kolhydrater 71 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept