Sticky chicken med blomkål
En klibbig men ack så god kyckling står på kvällens meny! Kycklingen blandas runt i kryddorna innan de steks i pannan. Här hälls även soja och sweet chilisås i för bästa tänkbara smak och konsistens. Lätt ugnsfriterad blomkål serveras även ihop med riset och solrosskotten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2020
Ingredienser
4 portioner
Sticky chicken
600 g kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk oregano
1 msk olja
1/2 dl sweet chilisås
2 msk vatten
2 msk japansk soja
Blomkål
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 påse fryst blomkål (à 600 g)
4 port ris eller annat gryn
100 g solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 560 kCal
Fett11 g
Salt4 g
Kolhydrater71 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott 😍
Debbie
2020-03-28Väldigt gott! Jag hade även i strimlad vitkål med kycklingen, blev krispigt och gott. Vi kokade bara blomkålen hastigt, både för att spara tid och kalorier;-).
Carin
2020-02-06Jättegott! Men fick ha mkt mer kryddor vid paneringen.
Terese
2020-01-26