Tikka masala med ris och blomkål

6
0
Tikka masala med ris och blomkål

En klassisk indisk rätt står på menyn ikväll. Börja med att fräsa färsen tills den får färg och tillsätt sedan masala-såsen. Servera tillsammans med nykokt blomkål och ris så har ni en härlig måltid som väntar, mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017

Tikka masala med ris och blomkål

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
490 g tikka masala (färdig sås)
1/2 blomkål
1/2 ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktos och  mjölkproteinfri: byt ut tikka masala-såsen mot 400 ml kokosmjölk och tikka masala kryddmix (för 4 port). Blanda ner kokosmjölken i den stekta färsen och smaka av med kryddan.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2658 KJ / 642 kCal
Fett 30 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden