Tikka masala med ris och blomkål

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Tikka masala med ris och blomkål

En klassisk indisk rätt står på menyn ikväll. Börja med att fräsa färsen tills den får färg och tillsätt sedan masala-såsen. Servera tillsammans med nykokt blomkål och ris så har ni en härlig måltid som väntar, mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017

Tikka masala med ris och blomkål

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
ca 500 g  nötfärs
1 msk  olja
490 g  tikka masala (färdig sås)
1/2   blomkål
1/2   ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktos och  mjölkproteinfri: byt ut tikka masala-såsen mot 400 ml kokosmjölk och tikka masala kryddmix (för 4 port). Blanda ner kokosmjölken i den stekta färsen och smaka av med kryddan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Snabbt, enkelt och ändå gott!

Lars

2023-02-07

Näringsvärde per portion

Energi2658 KJ / 642 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Halloumi tikka masala
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling tikka masala med ärt- och spetskålssallad
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tikka masala med köttbullar och ris
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegetarisk tikka masala med havregrädde
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tikka masala med färs och broccoli
Betyg 3.2 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpagryta i kokosmjölk med yoghurt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga