Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Tikka masala med ris och blomkål

En klassisk indisk rätt står på menyn ikväll. Börja med att fräsa färsen tills den får färg och tillsätt sedan masala-såsen. Servera tillsammans med nykokt blomkål och ris så har ni en härlig måltid som väntar, mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i oljan och häll i grytgrunden. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Skär blomkålen i små buketter och koka i saltat vatten ca 5 minuter.
  4. Servera grytan med ris, blomkål och ärtskott.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktos och  mjölkproteinfri: byt ut tikka masala-såsen mot 400 ml kokosmjölk och tikka masala kryddmix (för 4 port). Blanda ner kokosmjölken i den stekta färsen och smaka av med kryddan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 490 g tikka masala (färdig sås)
  • 1/2 blomkål
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2658 kJ / 642 kCal