Quinoasallad med betor, fetaost och oregano

15
2
Quinoasallad med betor, fetaost och oregano

En skål innehållande mängder av smak som alla kompletterar varandra utmärkt. Söta rödbetor, salt fetaost, milda bönor, syrlig rödlök och krispiga ärtskott för extra fräschör!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021

Quinoasallad med betor, fetaost och oregano

Ingredienser

4 portioner
4
port röd quinoa
500 g
förkokta rödbetor
1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1/2
kruka oregano
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1
rödlök
1/2 msk
rödvinsvinäger
300 g
fetaost
100 g
ärtskott

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Miriam

2020-06-29

Toppen! Kokade quinoan med en halv buljongtärning så smakar det gott gott!

Sten

2020-06-16

Quinoa - nej tack! Unket utan smak ett synnerligen dåligt val. Rödbetorna, bönorna och rödlöken var räddningen, men nästa gång quinona finns i receptet då byter jag till något annat.

Näringsvärde per portion

Energi 2381 KJ / 569 kCal
Fett 27 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 50 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept