Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quinoasallad med betor, fetaost och oregano

En skål innehållande mängder av smak som alla kompletterar varandra utmärkt. Söta rödbetor, salt fetaost, milda bönor, syrlig rödlök och krispiga ärtskott för extra fräschör!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär rödbetorna i klyftor.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  4. Grovhacka oreganon.
  5. Stek rödbetor och oregano varma i hälften av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  6. Skala och skiva löken. Blanda den med bönor, vinäger och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp quinoan på ett fat och lägg på rödbetor och bönor. Smula över fetaosten och strö på ärtskotten och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.


Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port quinoa
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1 förp stora vita bönor (à 380 g)
  • 1/2 kruka oregano
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 300 g fetaost
  • 100 g ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2378 kJ / 568 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept