Quinoasallad med betor, fetaost och oregano
En skål innehållande mängder av smak som alla kompletterar varandra utmärkt. Söta rödbetor, salt fetaost, milda bönor, syrlig rödlök och krispiga ärtskott för extra fräschör!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port röd quinoa
500 g förkokta rödbetor
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1/2 kruka oregano
2 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 msk rödvinsvinäger
300 g fetaost
100 g ärtskott
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2381 KJ / 569 kCal
Fett27 g
Salt3.7 g
Kolhydrater50 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inspirerende recept! Bra variation färg- smak- och näringsmäsdigt!
Ingrid
2021-07-05Ett helt onödigt recept...
Birgitta
2021-06-02Toppen! Kokade quinoan med en halv buljongtärning så smakar det gott gott!
Miriam
2020-06-29