Portabelloburgare med avokado och rostad potatis

Om man inte vill ha nötfärs på sin hamburgare är svampen portabello ett utmärkt alternativ! Här har du portabelloburgare som serveras tillsammans med avokado och en sås gjord på majonnäs och chilisås, samt härligt rostad delikatesspotatis. Smaklig burgare önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021

Ingredienser
4 portioner
450 g delikatesspotatis
2 msk rapsolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 förp portabellosvamp (à 200 g)
1 dl majonnäs
2 msk chilisås
2 avokador
1/2 förp plommontomater (á 500 g)
1/2 förp cosmopolitansallad
4 hamburgerbröd
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2852 KJ / 679 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer