Portabelloburgare med avokado och rostad potatis

20
0 Klimatsmart
Portabelloburgare med avokado och rostad potatis

Om man inte vill ha nötfärs på sin hamburgare är svampen portabello ett utmärkt alternativ! Här har du portabelloburgare som serveras tillsammans med avokado och en sås gjord på majonnäs och chilisås, samt härligt rostad delikatesspotatis. Smaklig burgare önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021

Portabelloburgare med avokado och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
450 g
delikatesspotatis
2 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
2
förp portabellosvamp (à 200 g)
1 dl
majonnäs
2 msk
chilisås
2
avokador
1/2
förp plommontomater (á 500 g)
1/2
förp cosmopolitansallad
4
hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och i brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Värm bröden i ugnen eller i en torr stekpanna. Servera gärna med lite rå eller rostad lök. Smaksätt gärna majonnäsen med lite sriracha eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2852 KJ / 679 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept