Grillad portabelloburgare med tryffelaioli och klyftpotatis

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Grillad portabelloburgare med tryffelaioli och klyftpotatis

Variant av vegoburgare är detta som mycket väl kan bli din nästa favorit. Burgarna görs av två portabellosvampar som läggs ihop med ett vitlöksdoftande smör. Servera svampburgarna i bröd tillsammans med aioli och grönsaker samt krispig klyftpotatis.

Grillad portabelloburgare med tryffelaioli och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner

Klyftpotatis

800 g  potatis
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
1 tsk  nymalen svartpeppar
20 g  färsk gräslök

Portabelloburgare

50 g  parmesan eller annan lagrad hårdost
4   vitlöksklyftor
75 g  rumstempererat smör
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  nymalen svartpeppar
8   portabellosvampar
1   silverlök
2   tomater
4   hamburgerbröd
65 g  babyspenat
1   förp aioli (gärna tryffelaioli, à 170 ml)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och aiolin samt osten som kan innehålla löpe.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsalternativ av parmesan och smör.
Gör äggfri: välj äggfri aioli. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Hacka och stek svampfötterna i lite smör och rör därefter ner det i smöret innan det breds på svamparna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3972 KJ / 950 kCal
Fett66 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabelloburgare med avokado och rostad potatis
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fylld grillad portabello med örtfärskost
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spännande svampburgare
Betyg 3.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksrostad portabello med soltorkad tomatmajonnäs
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabellospett med nötströssel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga