Variant av vegoburgare är detta som mycket väl kan bli din nästa favorit. Burgarna görs av två portabellosvampar som läggs ihop med ett vitlöksdoftande smör. Servera svampburgarna i bröd tillsammans med aioli och grönsaker samt krispig klyftpotatis.
Kontrollera noga innehållet i brödet och aiolin.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsalternativ av parmesan och smör.
Gör äggfri: välj äggfri aioli. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer