Grillad portabelloburgare med tryffelaioli och klyftpotatis
Variant av vegoburgare är detta som mycket väl kan bli din nästa favorit. Burgarna görs av två portabellosvampar som läggs ihop med ett vitlöksdoftande smör. Servera svampburgarna i bröd tillsammans med aioli och grönsaker samt krispig klyftpotatis.
Ingredienser
4 portioner
Klyftpotatis
800 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
20 g färsk gräslök
Portabelloburgare
50 g parmesan eller annan lagrad hårdost
4 vitlöksklyftor
75 g rumstempererat smör
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
8 portabellosvampar
1 silverlök
2 tomater
4 hamburgerbröd
65 g babyspenat
1 förp aioli (gärna tryffelaioli, à 170 ml)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3972 KJ / 950 kCal
Fett66 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer