Linssoppa med ingefära
Ligger det några halvfulla påsar med linser i skafferiet? Har du en liten bit ingefära du inte vill kasta? Koka en mustig och färgglad linssoppa Ett enkelt sätt att få i sig massor av proteiner och samtidigt vara lite vego.
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk riven färsk ingefära
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver (mild)
1 tsk malen koriander
1/2 krm chiliflakes
2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 1/4 dl röda linser
1 1/4 dl gröna linser
1 tsk vit balsamvinäger
salt
Till servering
turkisk yoghurt
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1267 KJ / 304 kCal
Fett15 g
Salt4.7 g
Kolhydrater28 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god! Men som tidigare sagts, minska mängden vatten till hälften (och buljongen) och späd om det behövs. Åt med grovt rågbröd och en klick smetana.
Eva
2024-09-14För mycket vatten. Ta en liter. Späd med mer om det behövs.
Sofie
2022-06-12Ann-Britt Ett jättebra recept att ha som grund. Jag följer det förutom att jag tar 1.5 dl gröna linser 1.5 dl röda linser 1.5 dl gula linser Grovriver 4 st morötter Följ arbetsordningen i receptet och var bara uppmärksam på vätskemängden. Kan behövas mer vatten eftersom det är mer linser. Sist smakar jag av med salt och rödvinsvinäger . Verkligen god ! Gör den om och om igen!!
Ann-britt
2022-01-05