Små goda grönsaksbullar med smak av kikärter, morötter, söta Ebba ärtor och persilja. Blandas till en färgstark sallad med röda och gröna linser, champinjoner, sojabönor och massor av andra godsaker.
Ingredienser
4 portioner
Salladen
450
g
frysta grönsaksbullar
150
g
skogschampinjoner
200
g
sommarkål
160
g
okokta röda linser
100
g
okokta gröna linser
100
g
frysta, tinade sojabönor
100
g
röd grillad, strimlad paprika
50
g
bladsallad
olja att steka i
Dressing
1/2
dl
olivolja
3
msk
vit balsamicovinäger
1
msk
honung
salt och peppar
Syrlig sås
2
dl
crème fraiche
2
dl
matlagningsyoghurt
1/2
pressad citron
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.Recept och bild i samarbete med Findus.
Kommentarer