Vegolasagne med linser
Här kommer allas våran favorit: lasagnen! Istället för kött så används här gröna linser och färdig pastasås med sojabitar, som tillför god smak och härlig mättnad! För att spara lite tid så används crème fraiche mellan lagren. Servera med sallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 förp pastasås bolognese med soja (à 390 g)
salt
peppar
12 lasagneplattor
5 dl lätt crème fraiche
150 g riven ost
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2355 KJ / 563 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater40 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakar bra! Jag följde den första kommentaren om att låta såsen puttra en stund och ha i hälften av mängden creme fraiche (använde växtbaserad) plus slängde i massa olika kryddor.
Cecilia
2020-03-03Blev otroligt rinnig! Gör jag om den drar jag ner på creme fraiche till 2,5 dl och låter linser och sås puttra en stund för att reducera vätskan. Men den smakade bra trots allt.
Therése
2019-08-19