Lasagne med linser och grillad paprika
Vegetarisk lasagne är både otroligt gott och klimatsmart. Här med gröna linser, grillad paprika och mozzarella. Under tiden att lasagnen tillagas i ugnen gör du enkelt den fräscha salladen på tunt skivad silverlök, babyspenat och krispig nötmix. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp grillad paprika (à 530 g)
10 lasagneplattor
1 förp pastasås tomat & chili (à 390 g)
1 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
5 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
125 g mozzarella
Sallad
1 silverlök
65 g babyspenat
1/2 dl nötmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3124 KJ / 744 kCal
Fett34 g
Salt4.49 g
Kolhydrater75 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stekte upp gul lök, vitlök och riven morot ich blandade i, blev mycket gott
Petra
2023-12-08Jag gjorde min helt egna veganska variant, först gjorde jag min egna grillade paprika enligt erat recept på det. Sen kokade jag linser själv i stället för att köpa på tetra. Jag blandade ihop pastasåserna och körde i 2,5dl planti cooking fraîche, och körde lite i botten av formen. Har aldrig lagat lasagne där man inte har sås i botten först så föreslår en ändring i receptet där! Körde sedan lager enligt instruktionerna, avslutade med att köra i ytterligare 2,5dl planti fraîche i såsen där och hade på toppen. Saltade och pepprade innan jag hade på Violife "mozzarella style". Blev bra!
Gilbert
2023-07-21Enkel att göra och den grillade paprikan sätter verkligen god smak. Återkommande rätt hemma hos oss.
Sofia
2023-03-15