Äggsugen? Shakshouka är en ursprungligen tunisisk äggrätt som blivit populär i Mellanöstern. I detta recept gör du shakshouka med linser. Slutresultatet är nästan som en röra med smaker från vitlök, fetaost, spiskummin, persilja och champinjoner som ni äter tillsammans med pitabröd.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Hade i smoked paprika som nån tipsade om tidigare och chiliflakes för att öka hettan lite.
Helena
2023-02-14Jättegott och man kan med fördel ha i fler ägg om man vill.
Marie
2023-01-29Riktigt gott ... smakrikt och med lagom hetta 💥💥💥
Catarina
2023-01-23