Linshakshuka med svamp
Äggsugen? Shakshouka är en ursprungligen tunisisk äggrätt som blivit populär i Mellanöstern. I detta recept gör du shakshouka med linser. Slutresultatet är nästan som en röra med smaker från vitlök, fetaost, spiskummin, persilja och champinjoner som ni äter tillsammans med pitabröd.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g kastanjechampinjoner
2 förp kokta linser (à 380 g)
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
2 förp finkrossade tomater med chili (à 390 g)
1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt
peppar
4 ägg
150 g fetaost
1 kruka persilja
Till servering
4 pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2606 KJ / 621 kCal
Fett23 g
Salt4.63 g
Kolhydrater66 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Hade i smoked paprika som nån tipsade om tidigare och chiliflakes för att öka hettan lite.
Helena
2023-02-14Jättegott och man kan med fördel ha i fler ägg om man vill.
Marie
2023-01-29Riktigt gott ... smakrikt och med lagom hetta 💥💥💥
Catarina
2023-01-23