Äggsugen? Shakshouka är en ursprungligen tunisisk äggrätt som blivit populär i Mellanöstern. I detta recept gör du shakshouka med linser. Slutresultatet är nästan som en röra med smaker från vitlök, fetaost, spiskummin, persilja och champinjoner som ni äter tillsammans med pitabröd.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Elisabet
2021-02-07Supergott!!!
Anders
2020-09-09Det här var verkligen supergott och lättlagat.
Emma
2020-02-07Väldigt gott, stående favorit hos oss!