Linshakshuka med svamp

28
4 Klimatsmart
Linshakshuka med svamp

Äggsugen? Shakshouka är en ursprungligen tunisisk äggrätt som blivit populär i Mellanöstern. I detta recept gör du shakshouka med linser. Slutresultatet är nästan som en röra med smaker från vitlök, fetaost, spiskummin, persilja och champinjoner som ni äter tillsammans med pitabröd.

Skriv ut
Linshakshuka med svamp

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
250 g
kastanjechampinjoner
2
förp kokta linser (à 380 g)
2 msk
olivolja
1 tsk
spiskummin
2
förp finkrossade tomater med chili (à 390 g)
1 dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
-
salt
-
peppar
4
ägg
150 g
fetaost
1
kruka persilja

Till servering

4
pitabröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Anders

9/9/2020

Det här var verkligen supergott och lättlagat.

Emma

2/7/2020

Väldigt gott, stående favorit hos oss!

Terja

5/30/2019

Jättegod gryta. Lade till lite smoked paprika pulver och ingefära. Vegetarisk comfortfood!

Näringsvärde per portion

Energi 2606 KJ / 621 kCal
Fett 23 g
Salt 4.63 g
Kolhydrater 66 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept