Lins- och morotsgryta med spenat

7
3 Klimatsmart
Lins- och morotsgryta med spenat

En värmande lins- och morotsgryta fullproppad med smak av basilika, vitlök och tomat. Blanda i smetana för extra krämig konsistens. Grytan mättar magen bra, men det kan ändå vara gott med lite tuggmotstånd. Så servera din linsgryta med bröd toppad med hummus. Mums!

Skriv ut
Lins- och morotsgryta med spenat

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
4
morötter
1 msk
olja
2
vitlöksklyftor
2 dl
torkade röda linser
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1
förp passerade tomater (à 500 g)
1/2 msk
rödvinsvinäger
2 tsk
torkad basilika
2 dl
smetana
-
salt
-
peppar
1/2
förp romanticatomater (à 400 g)
1
påse färsk babyspenat (à 65 g)
1/2
kruka basilika
8
skivor bondbröd
1
förp hummus (à 175 g)
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, hummusen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grytan med lite pesto arrabbiata.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sara

11/15/2020

Supergod och lättlagad gryta. Bytte Smetana mot matalgningyoghurt eftersom Smetanan är så fet (42%!). Blev jättegott!

Cecilia

10/31/2020

Riktigt god och mustig gryta. Så mättande och härlig konsistens och smak. Passar perfekt till kyliga höstdagar och i vinter när man vill ha något gott o värmande. God rätt i icas vegomatkasse

Gunilla

10/12/2020

Det är bättre att det står hur mycket morötter än hur många.

Näringsvärde per portion

Energi 2785 KJ / 660 kCal
Fett 38 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 57 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept