Lins- och morotsgryta med spenat

51
10 Klimatsmart
Lins- och morotsgryta med spenat

En värmande lins- och morotsgryta fullproppad med smak av basilika, vitlök och tomat. Blanda i smetana för extra krämig konsistens. Grytan mättar magen bra, men det kan ändå vara gott med lite tuggmotstånd. Så servera din linsgryta med bröd toppad med hummus. Mums!

Skriv ut
Lins- och morotsgryta med spenat

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
4 morötter
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 dl torkade röda linser
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1/2 msk rödvinsvinäger
2 tsk torkad basilika
2 dl smetana
salt
peppar
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1 påse färsk babyspenat (à 65 g)
1/2 kruka basilika
8 skivor bondbröd
1 förp hummus (à 175 g)
1/2 ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, hummusen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grytan med lite pesto arrabbiata.

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Kristin

2021-10-22

Mycket god soppa med smetana i mums! Lade till en halv burk grön pesto med tryffel och det passade sååå bra.

Elin

2021-10-16

Jättegott! Hade inte rödvinsvinäger så tog vitvins istället. Jag hade bara den torra basilikan också men gott blev det!

Jeanette

2021-10-11

Vart är instruktionen

Näringsvärde per portion

Energi 2785 KJ / 660 kCal
Fett 38 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 57 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept