Tomat- och paprikagryta med ugnsbakad fetaost
Prova en ny typ av linsgryta! Röda linser, tomat, lök och paprika utgör basen i denna gryta som vi serverar med ugnsbakad fetaost och bröd. Enkel och smakrik vardagsmat, som är lakto-vegetarisk dessutom.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g röd paprika
800 g tomater
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 dl röda linser
1 tsk torkad oregano
1 msk konc grönsaksfond
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ev 1 msk rödvinsvinäger
Ugnsbakad fetaost
300 g fetaost
1 msk olivolja
1 1/2 msk flytande honung
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2161 KJ / 517 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater26 g
Protein21 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbart god.!!!
Susanne
2021-10-03gott och enkelt!
Jennifer
2020-11-20Otroligt fin smak och bra textur på grytan. Fetaosten till höjer verkligen rätten!
Annelie
2020-09-16