Tomat- och paprikagryta med ugnsbakad fetaost

20
3
Tomat- och paprikagryta med ugnsbakad fetaost

Prova en ny typ av linsgryta! Röda linser, tomat, lök och paprika utgör basen i denna gryta som vi serverar med ugnsbakad fetaost och bröd. Enkel och smakrik vardagsmat, som är lakto-vegetarisk dessutom.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Tomat- och paprikagryta med ugnsbakad fetaost

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
500 g
röd paprika
800 g
tomater
1 msk
olivolja
3 msk
tomatpuré
1 dl
röda linser
1 tsk
torkad oregano
1 msk
konc grönsaksfond
3 dl
vatten
2 msk
olivolja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
ev 1 msk
rödvinsvinäger

Ugnsbakad fetaost

300 g
fetaost
1 msk
olivolja
1 1/2 msk
flytande honung

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Jennifer

2020-11-20

gott och enkelt!

Annelie

2020-09-16

Otroligt fin smak och bra textur på grytan. Fetaosten till höjer verkligen rätten!

Lina

2020-08-30

Gott och enkelt, osten är verkligen pricken över i! Mild och fin, gillades även av barnet.

Näringsvärde per portion

Energi 2161 KJ / 517 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 26 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept