Linshakshuka med svamp

Äggsugen? Shakshouka är en ursprungligen tunisisk äggrätt som blivit populär i Mellanöstern. I detta recept gör du shakshouka med linser. Slutresultatet är nästan som en röra med smaker från vitlök, fetaost, spiskummin, persilja och champinjoner som ni äter tillsammans med pitabröd.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g kastanjechampinjoner
2 förp kokta linser (à 380 g)
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
2 förp finkrossade tomater med chili (à 390 g)
1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt
peppar
4 ägg
150 g fetaost
1 kruka persilja
Till servering
4 pitabröd
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2606 KJ / 621 kCal
Fett23 g
Salt4.63 g
Kolhydrater66 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stSupergott! Hade i smoked paprika som nån tipsade om tidigare och chiliflakes för att öka hettan lite.
Helena
Jättegott och man kan med fördel ha i fler ägg om man vill.
Marie
Riktigt gott ... smakrikt och med lagom hetta 💥💥💥
Catarina
Hur stor mängd torkade linser motsvarar 2 förpackningar kokta sådana?
Jenny
Supergott!!!
Elisabet
Det här var verkligen supergott och lättlagat.
Anders
Väldigt gott, stående favorit hos oss!
Emma
Jättegod gryta. Lade till lite smoked paprika pulver och ingefära. Vegetarisk comfortfood!
Terja
Jättegott! Kryddade även med lite kanel :)
Camilla