Linsragu på sidfläsk och fänkål

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Linsragu på sidfläsk och fänkål

Njut av utsökt ragu gjord på sidfläsk och fänkål till middag. Här möts sälta från strimlat sidfläsk med smakrika ingredienser som söta plommontomater, linser och färsk basilika i en härlig gryta. Strimlad fänkål adderar en spännande lakritssmak och tillsammans med nykokt spaghetti är linsragun redo att serveras.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Linsragu på sidfläsk och fänkål

Ingredienser

4 portioner

Linsragu

1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1/2   fänkål
ca 350 g  sidfläsk
2 1/2 dl  rött matlagningsvin
1   burk plommontomater (à 400 g)
3 dl  vatten
1/2 tsk  salt
2 dl  torkade röda linser
6   soltorkade tomater
1   kruka basilika

Pasta

4   port spaghetti

Till servering

1/2   påse salladslök (à 125 g)
65 g  rucola

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt ragun med lite mortlade fänkålsfrön.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3138 KJ / 750 kCal
Fett29.9 g
Salt4.05 g
Kolhydrater79.1 g
Protein31.6 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Linsragu med soltorkad tomat och selleri
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med basilika- och tomatsås
Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk bondsoppa med linser och rökt fläsk
Betyg 4.1 av 5.
109 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het linspasta med oregano
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle med lins- och basilikasås
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pajskal i långpanna
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga