Linsragu på sidfläsk och fänkål

5
0
Linsragu på sidfläsk och fänkål

Njut av utsökt ragu gjord på sidfläsk och fänkål till middag. Här möts sälta från strimlat sidfläsk med smakrika ingredienser som söta plommontomater, linser och färsk basilika i en härlig gryta. Strimlad fänkål adderar en spännande lakritssmak och tillsammans med nykokt spaghetti är linsragun redo att serveras.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Linsragu på sidfläsk och fänkål

Ingredienser

4 portioner

Linsragu

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1/2
fänkål
ca 350 g
sidfläsk
2 1/2 dl
rött matlagningsvin
1
burk plommontomater (à 400 g)
3 dl
vatten
1/2 tsk
salt
2 dl
torkade röda linser
6
soltorkade tomater
1
kruka basilika

Pasta

4
port spaghetti

Till servering

1/2
påse salladslök (à 125 g)
65 g
rucola

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt ragun med lite mortlade fänkålsfrön.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3138 KJ / 750 kCal
Fett 29.9 g
Salt 4.05 g
Kolhydrater 79.1 g
Protein 31.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept