Linsragu på sidfläsk och fänkål
Njut av utsökt ragu gjord på sidfläsk och fänkål till middag. Här möts sälta från strimlat sidfläsk med smakrika ingredienser som söta plommontomater, linser och färsk basilika i en härlig gryta. Strimlad fänkål adderar en spännande lakritssmak och tillsammans med nykokt spaghetti är linsragun redo att serveras.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016
Ingredienser
4 portioner
Linsragu
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 fänkål
ca 350 g sidfläsk
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 burk plommontomater (à 400 g)
3 dl vatten
1/2 tsk salt
2 dl torkade röda linser
6 soltorkade tomater
1 kruka basilika
Pasta
4 port spaghetti
Till servering
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3138 KJ / 750 kCal
Fett29.9 g
Salt4.05 g
Kolhydrater79.1 g
Protein31.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer