Dhal med koriander och tomat

445
14 Klimatsmart
Dhal med koriander och tomat

Om du älskar indisk mat kommer denna dhal med koriander och tomat bli en favorit. Kryddor som chili, curry, kardemumma och kanel fräses försiktigt ihop med vitlöken och sätter grunden för denna färgstarka rätt. I Indien är måltiderna en gudomlig konst, så samla vänner eller familj och njut av en smakresa.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Dhal med koriander och tomat

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
1/2 tsk
chilipulver
1 msk
curry
1 tsk
kardemumma
1 tsk
kanel
2 msk
olja
3 dl
röda linser (3 dl motsvarar ca 300 g)
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
4
port ris (gärna fullkornsris)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
körsbärstomater
1
kruka koriander
2 dl
matyoghurt
-
salt och peppar
1/2
citron

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

445

Kommentarer

Göran

2021-01-25

Fullständigt platt recept.

Anna

2020-10-27

Vi älskar denna enkla och goda rätt. Ingår i basmiddagarna.

Rebecka

2020-10-09

Supergott! Enkelt att göra storkok av att bjuda på eller ha i matlåda. Istället för ris brukar jag ha i potatis som jag tärnar smått och kokar några minuter i buljongen o kryddorna innan jag har i linserna.

Näringsvärde per portion

Energi 2368 KJ / 566 kCal
Fett 12.1 g
Salt 2.97 g
Kolhydrater 85.4 g
Protein 23.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept