Om du älskar indisk mat kommer denna dhal med koriander och tomat bli en favorit. Kryddor som chili, curry, kardemumma och kanel fräses försiktigt ihop med vitlöken och sätter grunden för denna färgstarka rätt. I Indien är måltiderna en gudomlig konst, så samla vänner eller familj och njut av en smakresa.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
*Fullkornsris*
Carl
2021-11-09Jaha. Fullkornsbröd tar 45 minuter att tillaga, så börja med det. Borde stå som steg 1, inte steg 3.
Carl
2021-11-09Väldigt tamt daal-recept! Var tvungen att krydda upp ordentligt för att det ens skulle likna en riktig daal. Saknade färsk ingefära och spenat, vilket ingår i det daal-recept vi vanligen använder. Dessutom gör yoghurten att receptet verkligen känns som en försvenskning av originalet.
Claes
2021-10-11