Dhal med koriander och tomat
Om du älskar indisk mat kommer denna dhal med koriander och tomat bli en favorit. Kryddor som chili, curry, kardemumma och kanel fräses försiktigt ihop med vitlöken och sätter grunden för denna färgstarka rätt. I Indien är måltiderna en gudomlig konst, så samla vänner eller familj och njut av en smakresa.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chilipulver
1 msk curry
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
2 msk olja
3 dl torkade röda linser (3 dl motsvarar ca 300 g)
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
4 port ris (gärna fullkornsris)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1 kruka koriander
2 dl matyoghurt
salt
peppar
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2368 KJ / 566 kCal
Fett12.1 g
Salt2.97 g
Kolhydrater85.4 g
Protein23.5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är det tänkt att receptet ska göras med torra röda linser eller kokta på tetra?
Ebba
2024-11-08Hej Ebba! Det är tänkt med torkade här. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-12Rackarns gott. Tar lite mera vitlök och kryddor då vi gillar starka smaker
Ingela
2023-11-07*Fullkornsris*
Carl
2021-11-09