Daal med spenat och syrlig gurka
En mustig indisk daal går sannerligen inte av för hackor. Med morötter och spenat blir denna linsgryta riktigt god. Servera tillsammans med valfritt gryn, limemarinerad gurka och cashewnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
Daal
1 rödlök
2 morötter
2 dl torkade röda linser
1/2 dl daal kryddmix
1 msk olja
200 ml kokosmjölk
3 dl vatten
500 g krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
200 g färsk spenat
salt
peppar
4 port valfritt gryn (tex couscous)
1 gurka
1 lime
50 g rostade och saltade cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3381 KJ / 808 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater103 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Daal kryddmixen ersatte vi med 1tsk av varje Ingefära Koriander Paprika Garam Masala Gurkmeja 2tsk spiskummin 1krm kanel
Fredrik
2023-03-29Rekommenderar starkt att köpa med Naan bröd som man värmer på i ugnen precis innan servering!
Wilhelm
2022-11-28När man väl fick tag på kryddmixen var det en jättegod maträtt.
Anna-karin
2022-04-03