Indisk färsgryta
En kryddig indisk färsgryta som bjuder på många spännande smaker. Kryddor som curry, kardemumma, sambal oelek och kokosmjölk bidrar till den stora förvandlingen i denna rätt. Servera grytan tillsammans med nykokt rykande ris samt en grön och krispig sallad och det är dags att slå sig till bords.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
3 vitlöksklyftor
4 port ris
1 tsk olja
ca 480 g fläskfärs
1 msk curry
2 krm malen kardemumma
1 tsk sambal oelek
2 dl röda linser
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 huvudsallad
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2537 KJ / 606 kCal
Fett26 g
Salt1.62 g
Kolhydrater60 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut fläskfärsen mot vegansk färs. Supergott!
Ulla
2024-10-30Supermumsigt! Slår ett slag för att äta grytan som den är, utan ris! Kör på starkt currypulver 🤗
Sofia
2023-10-07Smakade inte så mycket så fick krydda massa extra, salt och citron lyfte verkligen rätten!
Emelie
2022-05-25