Indisk färsgryta

148
11
Indisk färsgryta

En kryddig indisk färsgryta som bjuder på många spännande smaker. Kryddor som curry, kardemumma, sambal oelek och kokosmjölk bidrar till den stora förvandlingen i denna rätt. Servera grytan tillsammans med nykokt rykande ris samt en grön och krispig sallad och det är dags att slå sig till bords.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015

Indisk färsgryta

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök
3 vitlöksklyftor
4 port ris
1 tsk olja
ca 480 g fläskfärs
1 msk curry
2 krm malen kardemumma
1 tsk sambal oelek
2 dl röda linser
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 huvudsallad
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Toppa gärna grytan med mandel, knaprigt och gott!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

148

Kommentarer

Emelie

2022-05-25

Smakade inte så mycket så fick krydda massa extra, salt och citron lyfte verkligen rätten!

Mirjam

2022-04-16

God! Kräsna barn tog två portioner.

Sandra

2021-08-26

Jag bytte till blandfärs och adderade russin. Blev riktigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2537 KJ / 606 kCal
Fett 26 g
Salt 1.62 g
Kolhydrater 60 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden