Indisk färsgryta
En kryddig indisk färsgryta som bjuder på många spännande smaker. Kryddor som curry, kardemumma, sambal oelek och kokosmjölk bidrar till den stora förvandlingen i denna rätt. Servera grytan tillsammans med nykokt rykande ris samt en grön och krispig sallad och det är dags att slå sig till bords.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
3 vitlöksklyftor
4 port ris
1 tsk olja
ca 480 g fläskfärs
1 msk curry
2 krm malen kardemumma
1 tsk sambal oelek
2 dl röda linser
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 huvudsallad
1/2 kruka persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Toppa gärna grytan med mandel, knaprigt och gott!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2537 KJ / 606 kCal
Fett26 g
Salt1.62 g
Kolhydrater60 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supermumsigt! Slår ett slag för att äta grytan som den är, utan ris! Kör på starkt currypulver 🤗
Sofia
2023-10-07Smakade inte så mycket så fick krydda massa extra, salt och citron lyfte verkligen rätten!
Emelie
2022-05-25God! Kräsna barn tog två portioner.
Mirjam
2022-04-16