Bakad sötpotatis med indisk linsfyllning

71
0
Bakad sötpotatis med indisk linsfyllning

En krämig indisk linsgryta som görs smakrik och intressant med ekologiska kryddor: gurkmeja, kardemumma & Chili Flakes. Serveras med bakad sötpotatis och fräsch yoghurtbaserad topping med pumpakärnor och granatäpple.

Bakad sötpotatis med indisk linsfyllning

Ingredienser

4 portioner
4 sötpotatisar
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
4 torkade aprikoser
3 msk smör (eller ghee)
1 msk riven ingefära
1 msk gurkmeja
2 tsk kardemumma
1/2 tsk chiliflakes
2 morötter
4 dl röda linser
1 l vatten
1 tsk havssalt
2 tomater
70 g spenatblad

Till servering

1 dl naturell yoghurt
1 dl rostade pumpakärnor (eller groddade gröna linser)
ca 1 dl granatäpple kärnor
hackad koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller använd olja. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller använd olja. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3140 KJ / 750 kCal
Fett 19 g
Salt 2.38 g
Kolhydrater 106 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden