Bakad sötpotatis med indisk linsfyllning

Betyg 3.2 av 5.
71 personer har röstat
0Klimatsmart
Bakad sötpotatis med indisk linsfyllning

En krämig indisk linsgryta som görs smakrik och intressant med ekologiska kryddor: gurkmeja, kardemumma & Chili Flakes. Serveras med bakad sötpotatis och fräsch yoghurtbaserad topping med pumpakärnor och granatäpple.

Bakad sötpotatis med indisk linsfyllning

Ingredienser

4 portioner
4 sötpotatisar
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
4 torkade aprikoser
3 msk smör (eller ghee)
1 msk riven ingefära
1 msk gurkmeja
2 tsk kardemumma
1/2 tsk chiliflakes
2 morötter
4 dl röda linser
1 l vatten
1 tsk havssalt
2 tomater
70 g spenatblad

Till servering

1 dl naturell yoghurt
1 dl rostade pumpakärnor (eller groddade gröna linser)
ca 1 dl granatäpple kärnor
hackad koriander

Gör så här

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
71 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3140 KJ / 750 kCal
Fett19 g
Salt2.38 g
Kolhydrater106 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Linser med grapefrukt
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Libanesisk linssoppa - Shorbet adas
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsotto med pecorino och tomat
Betyg 4 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linssoppa på röda linser
Betyg 4.4 av 5.
86 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannkakor med osynliga linser
Betyg 4.7 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linssoppa med pizzabulle
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga