Bakad sötpotatis med indisk linsfyllning
En krämig indisk linsgryta som görs smakrik och intressant med ekologiska kryddor: gurkmeja, kardemumma & Chili Flakes. Serveras med bakad sötpotatis och fräsch yoghurtbaserad topping med pumpakärnor och granatäpple.
Ingredienser
4 portioner
4 sötpotatisar
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
4 torkade aprikoser
3 msk smör (eller ghee)
1 msk riven ingefära
1 msk gurkmeja
2 tsk kardemumma
1/2 tsk chiliflakes
2 morötter
4 dl röda linser
1 l vatten
1 tsk havssalt
2 tomater
70 g spenatblad
Till servering
1 dl naturell yoghurt
1 dl rostade pumpakärnor (eller groddade gröna linser)
ca 1 dl granatäpple kärnor
hackad koriander
Gör så här
Recept och bild kommer från Santa Maria.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3140 KJ / 750 kCal
Fett19 g
Salt2.38 g
Kolhydrater106 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer