Bakad sötpotatis med indisk linsfyllning

71
0 Klimatsmart
Bakad sötpotatis med indisk linsfyllning

En krämig indisk linsgryta som görs smakrik och intressant med ekologiska kryddor: gurkmeja, kardemumma & Chili Flakes. Serveras med bakad sötpotatis och fräsch yoghurtbaserad topping med pumpakärnor och granatäpple.

Skriv ut
Bakad sötpotatis med indisk linsfyllning

Ingredienser

4 portioner
4
sötpotatisar
3
vitlöksklyftor
1
gul lök
4
torkade aprikoser
3 msk
smör (eller ghee)
1 msk
riven ingefära
1 msk
gurkmeja
2 tsk
kardemumma
1/2 tsk
chiliflakes
2
morötter
4 dl
röda linser
1 l
vatten
1 tsk
havssalt
2
tomater
70 g
spenatblad

Till servering

1 dl
naturell yoghurt
1 dl
rostade pumpakärnor (eller groddade gröna linser)
ca 1 dl
granatäpple kärnor
-
hackad koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller använd olja. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller använd olja. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3140 KJ / 750 kCal
Fett 19 g
Salt 2.38 g
Kolhydrater 106 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept