Linsgryta med kokosmjölk och koriander

199
31 Klimatsmart
Linsgryta med kokosmjölk och koriander

En otroligt välsmakande indisk linsgryta med doft av koriander, kanel, curry och hetta från chili. Grönsaksbuljongen ger grytan en mustighet och kokosmjölken rundar av smakerna. Servera med fluffigt ris och en tomat- och löksallad. Detta är en underbar rätt att bjuda på en murrig, kylig kväll och den som gillar het mat kan med fördel strö över lite extra chili. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Linsgryta med kokosmjölk och koriander

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chilipulver
1 msk curry
1/2 tsk kanel
1 msk olja
2 dl röda linser
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1/2 kruka koriander
salt och peppar
1/2 citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

199

Kommentarer

Thomas

2022-03-22

Jättegod

Melissa

2021-12-01

Supergott!

Love

2021-11-15

Först och främst, WOW! Det var så himla gott. Ersatte koriandern med basilika för att möta den indiska grytan med en nypa Al pacino. Rekommenderas starkt

Näringsvärde per portion

Energi 2760 KJ / 660 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 78 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden