Linsgryta med kokosmjölk och koriander
En otroligt välsmakande indisk linsgryta med doft av koriander, kanel, curry och hetta från chili. Grönsaksbuljongen ger grytan en mustighet och kokosmjölken rundar av smakerna. Servera med fluffigt ris och en tomat- och löksallad. Detta är en underbar rätt, den som gillar het mat kan med fördel strö över lite extra chili. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chilipulver
1 msk curry
1/2 tsk kanel
1 msk olja
2 dl röda linser
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1/2 kruka koriander
salt
peppar
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2760 KJ / 660 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater78 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Koka linserna lite längre än 15 minuter
Axel
2022-10-04Jättegod
Thomas
2022-03-22Supergott!
Melissa
2021-12-01