Linsgryta med kokosmjölk och koriander

En otroligt välsmakande indisk linsgryta med doft av koriander, kanel, curry och hetta från chili. Grönsaksbuljongen ger grytan en mustighet och kokosmjölken rundar av smakerna. Servera med fluffigt ris och en tomat- och löksallad. Detta är en underbar rätt, den som gillar het mat kan med fördel strö över lite extra chili. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chilipulver
1 msk curry
1/2 tsk kanel
1 msk olja
2 dl röda linser
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1/2 kruka koriander
salt
peppar
1/2 citron
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2760 KJ / 660 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater78 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag äter inte ris men det funkade hur bra som helst även utan. Hade i en liten skvätt lime så att det lyfte lite i syra.
Cecilia
2025-04-14Grytan är inte bara god, den går också utmärkt att värma i mikron utan att det smäller och skvätter om den som många andra rätter gör. En ny favorit!
Susanne
2025-03-08Koka linserna lite längre än 15 minuter
Axel
2022-10-04