Linsgryta med kokosmjölk och koriander

171
25 Klimatsmart
Linsgryta med kokosmjölk och koriander

En otroligt välsmakande indisk linsgryta med doft av koriander, kanel, curry och hetta från chili. Grönsaksbuljongen ger grytan en mustighet och kokosmjölken rundar av smakerna. Servera med fluffigt ris och en tomat- och löksallad. Detta är en underbar rätt att bjuda på en murrig, kylig kväll och den som gillar het mat kan med fördel strö över lite extra chili. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Linsgryta med kokosmjölk och koriander

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
1/2 tsk
chilipulver
1 msk
curry
1/2 tsk
kanel
1 msk
olja
2 dl
röda linser
400 ml
kokosmjölk
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
körsbärstomater
1/2
kruka koriander
-
salt och peppar
1/2
citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

171

Kommentarer

Heliana

12/29/2020

Jätte god mums!!!

Linda

11/23/2020

Väldigt gott och superenkelt att tillaga. Hela familjen åt med god aptit trots att vi sällan lagar vegetariskt hemma. Kommer att tillaga detta fler gånger!

Mikaela

10/27/2020

Förvånansvärt smakrikt på få ingredienser. Bytte till gröna linser för lite mer tuggmotstånd. Toppenrätt till matlådan.

Näringsvärde per portion

Energi 2760 KJ / 660 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 78 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept