Linsgryta med kokosmjölk

Krämig och härligt matig linsgryta smaksatt med vitlök, curry och sambal oelek och gjord med kokosmjölk för extra krämighet. Servera med ris, halverade småtomater och toppa med färsk koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
1 tsk sambal oelek
2 förp naanbröd (à 260 g)
250 g körsbärstomater eller mini plommontomater
salt
peppar
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2478 KJ / 592 kCal
Fett28 g
Salt2.8 g
Kolhydrater65 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
278 stJag använde receptet som grund men hade inte allt hemma och lade till annat istället. T ex adderade jag lite (180g) fläskfärs som var över, och morötter i små bitar. Grönsaksbuljongen var slut men då tog jag en höns och en svampbuljong istället. Hursomhelst blev resultatet kanongott och jag vill äta det igen!
Fatima
Jag har lagat det här receptet massor av gånger och det är alltid en höjdare. Jag toppar med hackad gurka
Lina
Så jäkla god och krämig, jag lägger dock till lite mer vitlök.
Jenny