Linsgryta med kokosmjölk

Krämig och härligt matig linsgryta smaksatt med vitlök, curry och sambal oelek och gjord med kokosmjölk för extra krämighet. Servera med ris, halverade småtomater och toppa med färsk koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
1 tsk sambal oelek
2 förp naanbröd (à 260 g)
250 g körsbärstomater eller mini plommontomater
salt
peppar
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2478 KJ / 592 kCal
Fett28 g
Salt2.8 g
Kolhydrater65 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Följde receptet noga. Krydda mer! I övrigt känns det som det fattas något att tugga i?
Vilhelmina
2025-06-10Mycket gott, okomplicerad gryta., Jag tycker att det gick snabbt att laga. Jag hade i ingefära, lagerblad, kanel och färsk basilika i slutet . Inga färska tomater däremot, endast passerat och tomatpuré. Barnvänligt också
Fatna
2025-05-26Man kan krydda lite extra - lime är supergott till!
Madeleine
2025-05-25