Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Linsfyllda auberginehalvor

Fantastiskt mumsiga och vackra auberginehalvor med kryddig linsröra. Salladslök, russin och kajennpeppar är några av de spännande smaker i denna fina rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka linserna i vattnet med salt ca 10 min under lock.
  3. Halvera auberginen och gröp ur fruktköttet. Lägg auberginehalvorna på ett ugnssäkert fat och låt stå i ugnen ca 10 min.
  4. Skölj och strimla salladslöken. Skölj och tärna tomaterna. Blanda linserna med auberginehack, lök, tomater och russin. Krydda med salt, curry och kajennpeppar. Fördela röran i aubergineskalen och ringla över olivolja. Tillaga ytterligare ca 10 min i ugnen.
  5. Servera de fyllda auberginehalvorna med strimlad gurka och rödlöksringar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl vatten
  • salt till kokvattnet
  • 2 stora auberginer
  • 1 knippa salladslök
  • 2 stora tomater
  • 1 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk curry
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 871 kJ / 208 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept