Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Äppelknyte med lakritssmak

En snygg och lyxig dessert med smak av äpple och lakrits. Forma små knyten och fyll dem med bitar av äpplen, anis, fänkål, muscovadoråsocker och crème fraiche. Servera äppelknytena tillsammans med krämig glass. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina de frysta smördegsplattorna. Skär dem mitt itu. Kavla ut dem till kvadrater, ca 15x 15 cm.
  3. Skala och skär äpplena i tärningar. Blanda med crème fraiche, muscovadoråsocker, ströbröd, russin, fänkål, anis, kardemumma och salt. Fördela fyllningen på smördegsplattorna. Vik ihop kanterna mot mitten så att det blir ett knyte. Tryck ihop hörnen med tumme och pekfinger.
  4. Lägg knytena på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda äppelknytena ca 15 minuter
    tills de fått färg.
  5. Servera knytena ljumma tillsammans med glass eller vaniljsås.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 frysta smördegsplattor
Fyllning
  • 2 stora äpplen
  • 1 dl crème fraiche eller lättcrème fraiche
  • 1 dl mörkt muscovadoråsocker eller vanligt råsocker
  • 4 msk ströbröd
  • 4 msk russin
  • 1 1/2 tsk stött fänkål
  • 1 1/2 tsk stött anis
  • 3/4 tsk stött kardemumma
  • 1/2 krm salt
  • 1 ägg
  • glass eller vaniljsås
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer