Orientalisk linssoppa
Låt orientaliska dofter sprida sig i köket med denna enkelt tillagade linssoppa. Med varma och heta smaker av kanel, spiskummin, paprika och kajennpeppar blir denna orientaliska linssoppa fantastiskt smakrik!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk raps- eller solrosolja
1 tsk stött spiskummin
1 tsk kanel
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk paprikapulver
1 1/2 dl röda linser
1 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
1 morot
2 paprikor (röd och gul)
2 selleristjälkar
3 msk hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi840 KJ / 200 kCal
Fett9 g
Kommentarer
Hade bara gröna linser hemma men det blev fint ändå! Slängde dessutom i lite kikärtor. Drog ner på vätskan och åt med ris som en gryta!
Maja
2024-12-12Älskar denna!
Louise
2022-02-17En favorit ... så makalöst god och enkel att tillagda 👍
Catarina
2022-01-16