Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Orientalisk linssoppa

Låt orientaliska dofter sprida sig i köket med denna enkelt tillagade linssoppa. Med varma och heta smaker av kanel, spiskummin, paprika och kajennpeppar blir denna orientaliska linssoppa fantastiskt smakrik!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, hacka och fräs lök och vitlök i olja i en kastrull några minuter. Rör i kryddorna.
  2. Skölj linserna och lägg dem i kastrullen. Häll på buljong, krossade tomater och tomatpuré. Låt puttra i ca 10 minuter.
  3. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika och selleri i tärningar. Lägg grönsakerna i soppan och låt puttra ytterligare 10 minuter, tills linserna är mjuka.Tillsätt ev mer buljong.
  4. Smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan strax före servering.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(12)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk raps- eller solrosolja
  • 1 tsk stött spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 morot
  • 2 paprikor (röd och gul)
  • 2 selleristjälkar
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Fett: 9 g
Energi
840 kJ / 200 kCal
Läs mer om näringsvärden