Recept: Orientalisk linssoppa
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Orientalisk linssoppa

7 röster

Låt orientaliska dofter sprida sig i köket med denna enkelt tillagade linssoppa. Med varma och heta smaker av kanel, spiskummin, paprika och kajennpeppar blir denna orientaliska linssoppa fantastiskt smakrik!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk raps- eller solrosolja
  • 1 tsk stött spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 morot
  • 2 paprikor (röd och gul)
  • 2 selleristjälkar
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala, hacka och fräs lök och vitlök i olja i en kastrull några minuter. Rör i kryddorna.
  2. Skölj linserna och lägg dem i kastrullen. Häll på buljong, krossade tomater och tomatpuré. Låt puttra i ca 10 minuter.
  3. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika och selleri i tärningar. Lägg grönsakerna i soppan och låt puttra ytterligare 10 minuter, tills linserna är mjuka.Tillsätt ev mer buljong.
  4. Smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan strax före servering.