Linsdipp
![Linsdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38710/cf_259/linsdipp.jpg)
Linsdipp är en lättlagad liten röra på röda linser, vitlök och sambal oelek som är gott till sallader, bröd och kötträtter. Låt svalna i kylen innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
![Linsdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38710/cf_259/linsdipp.jpg)
Ingredienser
1 sats
1 dl röda linser
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 - 1 1/2 krm sambal oelek
För alla
Kotrollera innehållet i bjuljongen.
Fri från: gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt god röra. Jag spädde med mer vatten än receptet angav och hackade vitlöken som jag sedan fräste i olivolja för att röran inte skulle bli för ”vitlökig”. Mina tre barn, både äldre och yngre var helt lyriska över att linser (som de är misstänkta samma mot) kan vara så gott. Detta kommer jag göra många fler gånger.
Frida
2024-07-11Hej Frida! Kul att höra att även barnen gillade den goda röran. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-12Jättegod röra, jag ville ha den lite lösare så jag hade i några msk olivolja till + mer sambal så det blev lite mer sting.
Jenny
2023-12-20