Linsdipp

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
2
Linsdipp

Linsdipp är en lättlagad liten röra på röda linser, vitlök och sambal oelek som är gott till sallader, bröd och kötträtter. Låt svalna i kylen innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Linsdipp

Ingredienser

1 sats
1 dl  röda linser
2 dl  vatten
1/2   grönsaksbuljongtärning
1 msk  olivolja
1   pressad vitlöksklyfta
1 - 1 1/2 krm  sambal oelek

För alla

Kotrollera innehållet i bjuljongen.
Fri från: gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt god röra. Jag spädde med mer vatten än receptet angav och hackade vitlöken som jag sedan fräste i olivolja för att röran inte skulle bli för ”vitlökig”. Mina tre barn, både äldre och yngre var helt lyriska över att linser (som de är misstänkta samma mot) kan vara så gott. Detta kommer jag göra många fler gånger.

Frida

2024-07-11

Hej Frida! Kul att höra att även barnen gillade den goda röran. Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-07-12

Jättegod röra, jag ville ha den lite lösare så jag hade i några msk olivolja till + mer sambal så det blev lite mer sting.

Jenny

2023-12-20

Testa liknande recept

Röd linssoppa med kokos och tomat
Betyg 4.4 av 5.
485 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkschnitzel med tomat- och kokoslinser
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Libanesisk linssoppa - Shorbet adas
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linssoppa med citrussmak
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsbiffar med het gurkröra
Betyg 3.6 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig linspuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga