UNDER 30 MIN | Enkel

Pyttipanna med korv

Pyttipanna är den ultimata vardagsmaten! Här gör vi en lite annorlunda korvpytt med falukorv, helt utan potatis men med massor av godsaker som linser, purjolök och vitkål. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Ansa och skölj purjolöken. Strimla purjolök och vitkål fint.
  2. Häll av och skölj linserna, låt rinna av.
  3. Strimla korven. Stek korven i smör tills den får färg.
  4. Stek vitkål och purjolök på svag värme i olja i en stor stekpanna tills det mjuknar och får färg. Tillsätt fisksås och sesamolja. Blanda ner linser, korv och sesamfrön.
  5. Till servering: Toppa med persilja eller koriander. Servera gärna med sriracha eller senap.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök (à ca 400 g)
  • 400 g vitkål
  • 400 g falukorv
  • 1 tsk smör
  • 4 msk rapsolja
  • 1 förp kokta linser (à ca 380 g)
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
Till servering
  • hackad persilja eller koriander
  • gärna srirachasås eller senap