Kycklingspett med belugasallad

Saftiga kycklingspett med belugasallad, fylld med fräscha smaker, är en perfekt festrätt där mycket går att förbereda i förväg. Servera gärna direkt på tallrik eller stort fat med den krämiga lite varma hummusen i botten.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ingredienser
4 portioner
Kycklingspett
500 g kycklinglårfilé
1 citron (1 msk finrivet skal och 3 msk juice, för 4 port)
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
4 träspett
2 msk matolja
Linssallad
1 dl torkade belugalinser
2 msk olivolja
1 msk citronskal (från spetten)
2 msk citronjuice (från spetten)
1 1/2 msk honung
1 silverlök
1 färsk jalapeño
1 kruka bladpersilja
Hummus
2 gula lökar
2 msk matolja
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 dl kikärtsspad
2 msk tahini
1/2 tsk salt
Till servering
ev libabröd
Gör så här
00:10:00
00:15:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan libabröd.
Energi2903 KJ / 692 kCal
Fett35 g
Salt3.2 g
Kolhydrater48 g
Protein42 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott men rörigt recept, läs noga. Hummusen är sådär. Har gjort två gånger och andra gången gjorde jag Zeinas hummus istället. Den är betydlig godare och serverades då kall. Blev mycket bättre.
Helen
2025-02-03Mycket gott! Vi hade lammrostbiff på spettet istället för kyckling, och även grillad svamp i lins-salladen.
Jenny
2025-01-31Näringsvärde?
Linda
2025-01-22Hej Linda! Nu har vi uppdaterat receptet med näringsvärden. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2025-01-24