Vegospett med linssallad och melontzatziki
Smakrik och spännande linssallad som görs med röda linser, söt melon, silverlök och en krämig vitost. Till de grillade kålrotsspetten serveras också en, lite överraskande tzatziki, på melon och syrlig yoghurt.
Ingredienser
4 portioner
Linssallad
4 port torra röda linser
500 g nätmelon
1 silverlök
65 g rucola
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
3 krm salt
150 g vitost
Grillspett
600 g kålrot eller rotselleri
2 msk srirachasås
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
grillspett
Melontzatziki
200 g nätmelon
3 krm salt
3 dl grekisk yoghurt (10%)
1/2 tsk honung
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2166 KJ / 518 kCal
Fett26 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
"Till de grillade kålrotsspetten serveras också en, lite överraskande tzatziki, som innehåller vitlök och melon.", men jag ser ingen vitlök i receptet? Ska det vara vitlök eller inte i tzatzikin? :)
Pernilla
2022-08-29Tack Pernilla för din fråga. Vi har nu korrigerat ingressen, det ska inte vara vitlök i denna melontzatziki. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-09-05