Vegospett med linssallad och melontzatziki

1
0
Vegospett med linssallad och melontzatziki

Smakrik och spännande linssallad som görs med röda linser, söt melon, silverlök och en krämig vitost. Till de grillade kålrotsspetten serveras också en, lite överraskande tzatziki, som innehåller vitlök och melon.

Vegospett med linssallad och melontzatziki

Ingredienser

4 portioner

Linssallad

4 port torra röda linser
500 g nätmelon
1 silverlök
65 g rucola
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
3 krm salt
150 g vitost

Grillspett

600 g kålrot eller rotselleri
2 msk srirachasås
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
grillspett

Melontzatziki

200 g nätmelon
3 krm salt
3 dl grekisk yoghurt (10%)
1/2 tsk honung
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsalternativ av ost och yoghurt.

Gör så här

Tips

Grillspetten kan du in princip göra på vilken grönsak som helst som är stor. Testa zucchini, rotselleri eller purjolök.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2166 KJ / 518 kCal
Fett 26 g
Salt 4 g
Kolhydrater 43 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden