Linscurry med kokosmjölk och lime

Bjud smaklökarna på en ljuvlig linscurry. Här möts läckra smaker som curry, tomat och krämig kokosmjölk med hetta från både ingefära och sambal oelek. Servera knapriga cashewnötter som tillbehör och pressa över lite syrlig lime för at lyfta fram smakerna ytterligare.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller äggnudlar
2 dl torkade röda linser
1 gul lök
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 msk curry
2 tsk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
1/2 blomkålshuvud
250 g körsbärstomater
1 lime
salt och peppar
65 g babyspenat
1 dl cashewnötter
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Rosta gärna cashewnötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de får lite färg. Om du vill ha mer tuggmotstånd i linserna så lägg i dem ca 5-7 min senare än vad det står i receptet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2974 KJ / 711 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater70 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! överraskad. Perfekt mått på alla ingredienser. Jag kommer absolut göra detta till ett favoritrecept.
Isadora
2023-11-07Väldigt god i matlådan! Hade ingen färsk ingefära, men fryst. Ingen blomkål heller så jag tog lika delar morot och potatis istället, körsbärstomater på burk och pressade i lime. Lade till fryst koriander. Missade spenaten och nötterna. Nästa gång ska jag göra rätten efter receptet, men detta blev också gott.
Malin
2023-07-04God vardagsrätt. Använde fryst blomkål och spenat samt klyftad tomat och lite paprika. Gott!
Karolina
2023-03-26