Linscurry med kokosmjölk och lime
Bjud smaklökarna på en ljuvlig linscurry. Här möts läckra smaker som curry, tomat och krämig kokosmjölk med hetta från både ingefära och sambal oelek. Servera knapriga cashewnötter som tillbehör och pressa över lite syrlig lime för at lyfta fram smakerna ytterligare.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller äggnudlar
2 dl torkade röda linser
1 gul lök
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 msk curry
2 tsk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
1/2 blomkålshuvud
250 g körsbärstomater
1 lime
salt
peppar
65 g babyspenat
1 dl cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2974 KJ / 711 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater70 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lagar den flera gånger om året sedan länge 👍🏽
Carolina
2024-11-17Så god gryta! Den här grytan kommer på bordet ofta hos oss!
Erika
2024-03-05Väldigt gott! överraskad. Perfekt mått på alla ingredienser. Jag kommer absolut göra detta till ett favoritrecept.
Isadora
2023-11-07