Linscurry i kokosmjölk
Ikväll äter vi en härlig linscurry gjord på kokosmjölk! Grönsaker som blomkål och lök gör linserna sällskap i grytan, och allt smaksätts med färgstark curry! Servera ihop med krispig paprika. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök eller röd lök
1/2 blomkålshuvud (1/2 blomkål motsvarar ca 400 g)
2 tsk olja
1/2 msk curry
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser (okokta)
1 grön paprika
salt
peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet har uppdaterats februari 2022.
Gör så här
Tips
Servera gärna med lite rostad lök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2336 KJ / 560 kCal
Fett20 g
Salt2.2 g
Kolhydrater73 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. Sonen gillar inte linser och inte blomkål, men med stavmixerns hjälp åt han utan protest. Tyckte tom att det var gott och att vi kan göra det igen. Själv hade jag önskat lite mer sting, så nästa gång blir det nog en annan curry.
Camilla
2024-05-03God och lättlagat. Lite menlös i smaken men absolut goda smaker. Osäker på vad man ska öka mängden av eller tillsätta för att få den helt perfekt enligt mig.
Isak
2023-04-23Oväntat god även för mig som inte är speciellt intresserad av vegetariskt.
Sofia
2023-03-28