Linscurry i kokosmjölk
Ikväll äter vi en härlig linscurry gjord på kokosmjölk! Grönsaker som blomkål och lök gör linserna sällskap i grytan, och allt smaksätts med färgstark curry! Servera ihop med krispig paprika. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök eller röd lök
1/2 blomkålshuvud (1/2 blomkål motsvarar ca 400 g)
2 tsk olja
1/2 msk curry
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser (okokta)
1 grön paprika
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2336 KJ / 560 kCal
Fett20 g
Salt2.2 g
Kolhydrater73 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Vi valde att lägga i paprikan rätt ner i grytan precis när allt hade kokat klart, samt att ha i minst dubbla mängden curry efter vår egna smak.
Caden
2024-11-10Använder receptet som bas och lägger i det jag har hemma tex trötta grönsaker, korv mm. Kryddar med det jag tycker är gott.
Carina
2024-08-22Tillsatte även vitlök, lime och sambal oelek. Sen var den jätte god!
Sara
2024-07-04