Lins- och rödbetssallad med chévre

Betyg 4.4 av 5.
72 personer har röstat
12
Lins- och rödbetssallad med chévre

Inspirationen till den här matiga rätten med belugalinser som bas kommer från lata sommardagar i Sydfrankrike. Klassiska kombon chèvre och rödbeta tolkad i en färgstark ”bowl”, eller kort och gott skål på svenska. Bjud till grillat, eller ät som komplett måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Lins- och rödbetssallad med chévre

Ingredienser

4 portioner
3 dl torkade belugalinser
600 g små rödbetor
250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
1 msk olivolja
1 msk hackad timjan
1/2 tsk salt
200 g getost av chèvretyp
150 g blandade salladsblad
1/2 krm svartpeppar

Dressing

4 msk olivolja
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
3/4 tsk salt

Till servering

krutonger (gärna surdegskrutonger)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
72 personer har röstat

Kommentarer

En ny favorit helt klart, och kul att få upptäcka belugalinser! Jag gjorde två avsteg, en liten skvätt vitvinsvinäger i dressingen samt hasselnötter och pumpakärnor rostade i stekpannan istället för krutonger. Tror inte att lite mer ost skadar ;)

Simon

2024-09-21

Jag provade salladen idag, och tyvärr måste jag säga att jag tyckte den var ganska smaklös. Jag följde receptet på allt utom just citronen där jag tog lime istället. Är lite ledsen för det då jag verkligen trodde på detta recept. Vill dock också tillägga att det räcker till 3 portioner, och tyvärr inte 4.

Céline

2021-08-20

Hej. Jag har nu gjort själva salladen, men dock inte dressingen ännu. Varför jag väntat med dressingen är för att jag saknar citroner. Så min fråga är ifall det går att byta ut citron mot lime i detta fall, eller om jag kan ersätta citron med något annat? Har hemma vitvinsvinäger, äppelcidervinäger, balsamvinäger och färsk lime.

Céline

2021-08-20

Testa liknande recept

Chèvre chaud
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sallad med mango, getost och sojaolja
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvresallad
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre med rostade nötter, fikonvinägrett och ruccola
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvre biscuits med persika och honung
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga