Lins- och rödbetssallad med chévre
Inspirationen till den här matiga rätten med belugalinser som bas kommer från lata sommardagar i Sydfrankrike. Klassiska kombon chèvre och rödbeta tolkad i en färgstark ”bowl”, eller kort och gott skål på svenska. Bjud till grillat, eller ät som komplett måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
3 dl torkade belugalinser
600 g små rödbetor
250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
1 msk olivolja
1 msk hackad timjan
1/2 tsk salt
200 g getost av chèvretyp
150 g blandade salladsblad
1/2 krm svartpeppar
Dressing
4 msk olivolja
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
3/4 tsk salt
Till servering
krutonger (gärna surdegskrutonger)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En ny favorit helt klart, och kul att få upptäcka belugalinser! Jag gjorde två avsteg, en liten skvätt vitvinsvinäger i dressingen samt hasselnötter och pumpakärnor rostade i stekpannan istället för krutonger. Tror inte att lite mer ost skadar ;)
Simon
2024-09-21Jag provade salladen idag, och tyvärr måste jag säga att jag tyckte den var ganska smaklös. Jag följde receptet på allt utom just citronen där jag tog lime istället. Är lite ledsen för det då jag verkligen trodde på detta recept. Vill dock också tillägga att det räcker till 3 portioner, och tyvärr inte 4.
Céline
2021-08-20Hej. Jag har nu gjort själva salladen, men dock inte dressingen ännu. Varför jag väntat med dressingen är för att jag saknar citroner. Så min fråga är ifall det går att byta ut citron mot lime i detta fall, eller om jag kan ersätta citron med något annat? Har hemma vitvinsvinäger, äppelcidervinäger, balsamvinäger och färsk lime.
Céline
2021-08-20