Lins- och rödbetssallad med chévre

66
11
Lins- och rödbetssallad med chévre

Inspirationen till den här matiga rätten med belugalinser som bas kommer från lata sommardagar i Sydfrankrike. Klassiska kombon chèvre och rödbeta tolkad i en färgstark ”bowl”, eller kort och gott skål på svenska. Bjud till grillat, eller ät som komplett måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Lins- och rödbetssallad med chévre

Ingredienser

4 portioner
3 dl torkade belugalinser
600 g små rödbetor
250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
1 msk olivolja
1 msk hackad timjan
1/2 tsk salt
200 g getost av chèvretyp
150 g blandade salladsblad
1/2 krm svartpeppar

Dressing

4 msk olivolja
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
3/4 tsk salt

Till servering

krutonger (gärna surdegskrutonger)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: välj laktosfri getost. Kontrollera innehållet i krutongerna.
Gör mjölkproteinfri: byt ut getosten mot tofu. Kontrollera innehållet i krutongerna.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i krutongerna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Céline

2021-08-20

Jag provade salladen idag, och tyvärr måste jag säga att jag tyckte den var ganska smaklös. Jag följde receptet på allt utom just citronen där jag tog lime istället. Är lite ledsen för det då jag verkligen trodde på detta recept. Vill dock också tillägga att det räcker till 3 portioner, och tyvärr inte 4.

Céline

2021-08-20

Hej. Jag har nu gjort själva salladen, men dock inte dressingen ännu. Varför jag väntat med dressingen är för att jag saknar citroner. Så min fråga är ifall det går att byta ut citron mot lime i detta fall, eller om jag kan ersätta citron med något annat? Har hemma vitvinsvinäger, äppelcidervinäger, balsamvinäger och färsk lime.

Anja

2021-07-12

Dressingen blir för vass i mina ögon och tar över alla andra smaker. Gör jag den igen så blir det utan dressing alt med bara lite balsamvinäger.