Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Chèvre med rostade nötter, fikonvinägrett och ruccola

Fulländad sallad med exemplariskt innehåll! Chèvre med rostade nötter, fikonvinägrett och ruccola är en samling ingredienser med hög standard. Receptet är enkelt att göra och resultatet blir mycket uppskattat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna.
  2. Fikonvinägrett: Blanda fikonmarmelad, vinäger och olivolja.
  3. Skölj rucolan, lyft över den i ett durkslag, låt salladen rinna av ordentligt. Slunga den gärna i en salladsslunga.
  4. Lägg ruccola på ett fat. Skiva osten och lägg dem på ruccolan, ringla över fikonvinägrett och strö på nötter. 

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 dl blandade nötter
  • 150 g ruccolasallad
  • 500 g chèvreost eller annan getost
Fikonvinägrett
  • 3 msk fikonmarmelad
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1699 kJ / 406 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden