Lins- och rödbetssallad med chévre

Inspirationen till den här matiga rätten med belugalinser som bas kommer från lata sommardagar i Sydfrankrike. Klassiska kombon chèvre och rödbeta tolkad i en färgstark bowl. Bjud till grillat, eller ät som en fräsch lunch eller middag.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Ingredienser
4 portioner
3 dl torkade belugalinser
600 g små rödbetor
250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
1 msk olivolja
1 msk hackad timjan
1/2 tsk salt
200 g getost av chèvretyp
150 g blandade salladsblad
1/2 krm svartpeppar
Dressing
4 msk olivolja
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
3/4 tsk salt
Till servering
krutonger (gärna surdegskrutonger)
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2872 KJ / 684 kCal
Fett33 g
Salt3.1 g
Kolhydrater60 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastisk sallad i sommarvärmen! Hade inga belugalinser så tog två tetror gröna linser. Krutonger byttes mot surdegsbröd i tjocka skivor. I övrigt följe jag receptet helt och är mycket nöjd och alla blev mätta. En ny favorit!
Maria
2025-07-02En ny favorit helt klart, och kul att få upptäcka belugalinser! Jag gjorde två avsteg, en liten skvätt vitvinsvinäger i dressingen samt hasselnötter och pumpakärnor rostade i stekpannan istället för krutonger. Tror inte att lite mer ost skadar ;)
Simon
2024-09-21Jag provade salladen idag, och tyvärr måste jag säga att jag tyckte den var ganska smaklös. Jag följde receptet på allt utom just citronen där jag tog lime istället. Är lite ledsen för det då jag verkligen trodde på detta recept. Vill dock också tillägga att det räcker till 3 portioner, och tyvärr inte 4.
Céline
2021-08-20