Lins- och rödbetssallad med chévre

Betyg 4.4 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Lins- och rödbetssallad med chévre

Inspirationen till den här matiga rätten med belugalinser som bas kommer från lata sommardagar i Sydfrankrike. Klassiska kombon chèvre och rödbeta tolkad i en färgstark bowl. Bjud till grillat, eller ät som en fräsch lunch eller middag.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Salladen upplagd i en tallrik toppad med osten och krugonger. En liten skål med extra krutonger står bredvid.

Ingredienser

4 portioner
3 dl torkade belugalinser
600 g små rödbetor
250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
1 msk olivolja
1 msk hackad timjan
1/2 tsk salt
200 g getost av chèvretyp
150 g blandade salladsblad
1/2 krm svartpeppar

Dressing

4 msk olivolja
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
3/4 tsk salt

Till servering

krutonger (gärna surdegskrutonger)

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Fantastisk sallad i sommarvärmen! Hade inga belugalinser så tog två tetror gröna linser. Krutonger byttes mot surdegsbröd i tjocka skivor. I övrigt följe jag receptet helt och är mycket nöjd och alla blev mätta. En ny favorit!

    Maria

  • En ny favorit helt klart, och kul att få upptäcka belugalinser! Jag gjorde två avsteg, en liten skvätt vitvinsvinäger i dressingen samt hasselnötter och pumpakärnor rostade i stekpannan istället för krutonger. Tror inte att lite mer ost skadar ;)

    Simon

  • Jag provade salladen idag, och tyvärr måste jag säga att jag tyckte den var ganska smaklös. Jag följde receptet på allt utom just citronen där jag tog lime istället. Är lite ledsen för det då jag verkligen trodde på detta recept. Vill dock också tillägga att det räcker till 3 portioner, och tyvärr inte 4.

    Céline

Näringsvärde per portion

Energi2872 KJ / 684 kCal
Fett33 g
Salt3.1 g
Kolhydrater60 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Chèvre chaud
    Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvresallad
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing
    Betyg 4.1 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad