Falafelbowl med hummus
Behöver du en enkel, fräsch och snabb vardagsmiddag? Laga falafelbowl! Med fryst falafel går det på mindre än en kvart att laga middagen. Servera falafeln med mango, sojabönor, linser, hummus och kål.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
4 portioner
250 g tinad fryst mango
250 g tinade frysta sojabönor
400 g falafel
2 förp kokta linser (à 380 g)
1/2 msk olivolja
100 g strimlad röd- eller vitkål
2 krm salt
2 krm peppar
1 förp hummus (à 275 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2731 KJ / 655 kCal
Fett22 g
Salt4.5 g
Kolhydrater72 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och trevligt! En bra kombination. Jag tog hälften så mycket linser och "lagom mycket" falafel för att inte få några rester till oss som var två vuxna och två barn. Bytte också ut sojabönorna mot två portioner "havreris".
Björn
2023-07-26Lite beroende på rester och att orginalet innehöll fyra sorters proteiner gjorde jag några anpassningar. Falafel, hummus, rödkål, riven morot, kvarngryn, haricots verts och paprikaröra, med fryst perilja över. Gott och fräscht!
Moa
2022-11-01Denna överträffade mina förväntningar rejält. Otroligt enkelt, fräscht och gott. Är inte helt galen i sojabönor och linser men här fungerar det bra. Avoch O är att hitta goda falafelbullar.
Jukka
2022-03-06