Lins- och morotsgryta med spenat

En värmande lins- och morotsgryta fullproppad med smak av basilika, vitlök och tomat. Blanda i smetana för extra krämig konsistens. Grytan mättar magen bra, men det kan ändå vara gott med lite tuggmotstånd. Så servera din linsgryta med bröd toppad med hummus. Mums!

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 morötter
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 dl torkade röda linser
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1/2 msk rödvinsvinäger
2 tsk torkad basilika
2 dl smetana
salt
peppar
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1 påse färsk babyspenat (à 65 g)
1/2 kruka basilika
8 skivor bondbröd
1 förp hummus (à 175 g)
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2785 KJ / 660 kCal
Fett38 g
Salt3.1 g
Kolhydrater57 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stJättegott! Hade ingen Smetana så tog Creme fraîches (32%). Hade fryst bladspenat och fryst basilika. Funkade mycket bra!
Åsa
Jättegott, tillsatte lite chiliflakes för lite extra hetta.
Annika
Mycket god soppa med smetana i mums! Lade till en halv burk grön pesto med tryffel och det passade sååå bra.
Kristin
Jättegott! Hade inte rödvinsvinäger så tog vitvins istället. Jag hade bara den torra basilikan också men gott blev det!
Elin
Vart är instruktionen
Jeanette
Det finns ju bara en ingredienslista... var är instruktionerna?
Amanda
Riktigt gott!
Johanna
Otroligt god äta och otroligt enkel att göra!
Lisa
Väldigt krämig och god, åt den med minibaguetter! Kan varmt rekommendera grytan
Sarah
Supergod och lättlagad gryta. Bytte Smetana mot matalgningyoghurt eftersom Smetanan är så fet (42%!). Blev jättegott!
Sara