Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad

41
3 Klimatsmart
Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad

Det finns många goda alternativ till köttfärsbiffen, bara man vågar prova. Linser och fetaost är fantastiska tillsammans i en sallad, så varför inte i en biff? Då kan du istället göra salladen på söta körsbärstomater och rödlök.

Skriv ut
Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Lins- och fetaostbiffar

1
förp kokta gröna linser (à 380 g)
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
100 g
fetaost
1
ägg
1 msk
majsstärkelse
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
rapsolja

Quinoamix

4
port röd quinoamix
1
gul paprika
1/2
gurka
-
salt och svartpeppar

Tomatsallad

250 g
körsbärstomater
1
liten rödlök
1 msk
olivolja
1 msk
balsamicovinäger

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Sanja

2020-03-29

Supergott! Smeten blev lös så jag ökade mängden maizenamjöl och tillsatte även ströbröd. Kryddade upp med lite chili.

Emma

2020-02-11

Jättegott. Har gjort denna flera gånger. Smeten är lös som föregående kommenterat men det är bara att klicka ut direkt i pannan så funkar det bra.

Louise

2019-11-06

Tyvärr inget bra recept, fick slänga, gick inte att göra biffar, alldeles för lös smet trots att jag tillsatte ströbröd....

Näringsvärde per portion

Energi 2068 KJ / 493 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept