Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad
Det finns många goda alternativ till köttfärsbiffen, bara man vågar prova. Linser och fetaost är fantastiska tillsammans i en sallad, så varför inte i en biff? Då kan du istället göra salladen på söta körsbärstomater och rödlök.
Ingredienser
4 portioner
Lins- och fetaostbiffar
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
100 g fetaost
1 ägg
1 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk rapsolja
Quinoamix
4 port röd quinoamix
1 gul paprika
1/2 gurka
salt
svartpeppar
Tomatsallad
250 g körsbärstomater
1 liten rödlök
1 msk olivolja
1 msk balsamicovinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2068 KJ / 493 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Men som nedan tillsatte jag mer maizenamjöl. Tycker dock att receptet är snålt tilltaget vad gäller biffarna. Gjorde 8 portioner igår och det räckte till 4…
Linnéa
2023-01-24Supergott! Smeten blev lös så jag ökade mängden maizenamjöl och tillsatte även ströbröd. Kryddade upp med lite chili.
Sanja
2020-03-29Jättegott. Har gjort denna flera gånger. Smeten är lös som föregående kommenterat men det är bara att klicka ut direkt i pannan så funkar det bra.
Emma
2020-02-11