Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad

Det finns många goda alternativ till köttfärsbiffen, bara man vågar prova. Linser och fetaost är fantastiska tillsammans i en sallad, så varför inte i en biff? Då kan du istället göra salladen på söta körsbärstomater och rödlök.

Ingredienser
4 portioner
Lins- och fetaostbiffar
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
150 g fetaost
1 ägg
1 1/2 msk majsstärkelse
1 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 1 msk rapsolja
Quinoamix
4 port röd quinoamix
1 gul paprika
1/2 gurka
salt
svartpeppar
Tomatsallad
250 g körsbärstomater
1 liten rödlök
1 msk olivolja
1 msk balsamicovinäger
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2282 KJ / 545 kCal
Fett21 g
Salt3.5 g
Kolhydrater59 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stRiktigt gott, fast jag justerade ganska vilt. Körde två tärnade paprikor och en ganska stor rödlök i ugnen i 20 minuter som jag blandade med quinoan och gjorde sallad på gurkan och tomaterna. Kryddade på med chiliflakes i biffarna.
Lisbeth
Gott! Kommer lägga till lite fler kryddor nästa gång bara :)
Oliwia
Blev mos.
Ida
Hej Ida och Linnéa! Nu har vi fixat till biffarna så de både håller ihop bra och ökat upp dem så man blir mätt! Hälsningar Niclqas
ICA-köket